Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Οι θέσεις του Ιλχάν Αχμέτ στις διακομματικές τηλεδιασκέψεις για την Θράκη με τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ψηφιακής Πολιτικής

 

ü  Η Θράκη να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές με πρόσβαση στο δίκτυο 5G

ü  Με όρους διαφάνειας η πλήρης ψηφιακή και τηλεοπτική κάλυψη της Θράκης

ü  Να προστατευτούν με την διατροφική συνήθεια «Χαλάλ» τα δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών και σε δομές της ηπειρωτικής χώρας 

Με την συμμετοχή του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη βουλευτών που μετέχουν στην διακομματική της Θράκης με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη.

Από την πλευρά του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε να πληροφορηθεί τηδιαδικασία που αφορά στη διατροφική συνήθεια Χαλάλ των μουσουλμάνων προσφύγωνκαι μεταναστών. Ο κ. Μηταράκης απάντησε πως "όσον αφορά το Χαλάλ, υπάρχει εκείπου οι φιλοξενούμενοι σιτίζονται εντός των δομών με τοπικούς διαγωνισμούς. Σεδομές, όμως, της ηπειρωτική χώρας που η σίτιση δεν γίνεται κεντρικά αλλάψωνίζουν στα σούπερ-μάρκετ με το επίδομα σίτισης, δεν είναι πάντα δυνατόν ναβρεθεί Χαλάλ. Επομένως, εκεί μπορεί να ανακύπτουν προβλήματα".   

Σε ό,τι αφορά τις δομές προσφύγων στην Θράκη ο κ. Μηταράκης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή  τόνισε ότι : "  γιατις εισόδους από Βουλγαρία, η αύξηση του προσωπικού φύλαξης των συνόρων και ηεπιπρόσθετη πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων θα καλύψουν το τμήμα που δενπροστατεύει ο φράκτης του Έβρου. Σχετικά με την ενοικίαση διαμερισμάτων στονΈβρο δεν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα στο «ΕΣΤΙΑ» και δεν ενθαρρύνεται ηεγκαθίδρυση δομών «ΕΣΤΙΑ» στη Θράκη. Περαιτέρω, στην Θράκη οι προμηθευτές καιοι κατασκευαστικές εταιρείες είναι ελληνικές ή ευρωπαϊκές. Τέλος, στο πεδίο τωνθρησκευτικών δικαιωμάτων, το Υπουργείο Μετανάστευσης στηρίζεται στις οδηγίεςτου Υπουργείου Παιδείας".

 "Όσον αφορά το φυλάκιο του Έβρου", κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι "δεν υπάρχουνπια ασυνόδευτα ανήλικα. Σε όλη τη χώρα εκκρεμούν 95.000 αιτήσεις ασύλου ενώεκδίδονται περίπου 8.000 το μήνα. Σήμερα, η Αρχή Προσφυγών έχει μόλις 6.000εκκρεμείς υποθέσεις και μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν συζητηθεί όλες".

Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη της διακομματικής της Θράκης  με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε τις προτάσεις του για τον τομέα αυτό σημειώνοντας χαρακτηριστικά:  

«Προκειμένου να θωρακιστεί η Θράκη αναπτυξιακά , αμυντικά , επενδυτικά, θα πρέπει να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 5G. Μόνο έτσι το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τα λιμάνια, το Δ.Π.Θ., το δημόσιο αλλά και ο στρατός θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μεγάλες προκλήσεις που είναι συνυφασμένες με την πρόοδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας».

«Για την τηλεοπτική κάλυψη του ορεινού όγκου, τα χρήματα που δόθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για εξοπλισμό δορυφορικών κεραιών απέβησαν άσκοπα. Ξοδεύτηκε δημόσιο χρήμα χωρίς να έχει καλυφτεί εντέλει τεχνολογικά από το σήμα της κρατικής τηλεόρασης ολόκληρη η Θράκη. Θα πρέπει να μην μείνει κανένα κενό στην ψηφιακή και τηλεοπτική κάλυψη της Θράκης μέσω μιας ολοκληρωμένης και διαφανούς δημόσιας επένδυσης».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: