Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με αφορμή τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες της Κομοτηνής


 Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες της Κομοτηνής, επισκέφθηκε  τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνο Κωνσταντινίδη και ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Η αναστολή λειτουργίας του μειονοτικού σχολείου Μάστανλη και τμήματος του 10ου δημοτικού σχολείου έγινε με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ενώ είναι θετικό ότι η αντίδρασή τους ήταν άμεση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο βουλευτής σημείωσε: «Το γεγονός ότι μία ολόκληρη σχολική μονάδα (Μάστανλη) ορθά έκλεισε επειδή μία και μόνο δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, προκειμένου να μη γίνει διασπορά του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το σχολείο με τις ασφυκτικά μικρές αίθουσες διδασκαλίας και τον περιορισμένο αύλειο χώρο είναι ακατάλληλο για εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών των δύο σχολείων, γι’ αυτό το υπουργείο Παιδείας οφείλει να διαθέσει σε όλους τους μαθητές τα μέσα πρόσβασης στο διαδίκτυο, υλικό και λογισμικό για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διάστημα είναι σε αναστολή λειτουργίας.

Εξίσου σημαντικό και επείγον είναι να διενεργηθούν τεστ κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ στους 14 εκπαιδευτικούς και τους 92 μαθητές του μειονοτικού σχολείου, όπως και στους δασκάλους και τους μαθητές του τμήματος του 10ου δημοτικού σχολείου.

Η συνάντηση μαθητών από διαφορετικά τμήματα στο ολοήμερο πρόγραμμα, αλλά και η διδασκαλία εκπαιδευτικών σε πολλά τμήματα για να καλύψουν ώρες διδασκαλίας, θέματα που γενικότερα μου είχε θέσει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, οφείλουν να ληφθούν σοβαρά υπόψη στην διαχείριση των συγκεκριμένων περιστατικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: