Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ


Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 

Ο Υφυπουργός που συνόδευε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έβρο, ήλθε αιφνιδιαστικά με ελικόπτερο στην Κομοτηνή για να προεδρεύσει σε σύσκεψη που προκλήθηκε επ’αφορμή της παρέμβασης του Ε. Στυλιανίδη για την αστυνομική θωράκιση της Ροδόπης, ώστε να αντιμετωπισθούν θέματα ασφαλείας των πολιτών και αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα έντονα στα χωριά του Νομού Ροδόπης. 

Κατά τη συνάντηση ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης επαίνεσε τον Υφυπουργό και τον αρχηγό για την άμεση ανταπόκριση τους και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την υιοθέτηση της πρότασης του να έλθουν στην Κομοτηνή 20+60 αστυφύλακες Ροδοπίτες που υπηρετούν σε άλλα μέρη της Ελλάδος για να συνδράμουν στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ καθώς και να προσληφθούν 100 συνοριοφύλακες από τη Ροδόπη με κριτήριο την ενδοποιότητα για τη φύλαξη των διαβάσεων και των συνόρων με Βουλγαρία. 

Κατά τη σύσκεψη στην Αστυνομική διεύθυνση η ηγεσία της Αστυνομίας ενημερώθηκε από τον Γενικό Αν. Μακεδονιας και Θράκης κ. Συριτούδη και τον Διευθυντή Κομοτηνής κ. Σεβδινίδη καθώς και τους διοικητές Σαπών, Ιάσμου,Ασφαλείας και τροχαίας για τα ζητήματα του Νόμου. 

Ο Ε. Στυλιανίδης ζήτησε στήριξη και στις υποδομές και τα μέσα και έθεσε θέμα ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στη Νυμφαία για την υποστήριξη των συνόρων ώστε να ανοίξουν τα σύνορα και για λεωφορεία, κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία. 

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Ε. Στυλιανίδη , με τον οποίο όπως είπε διατηρεί μακρά και ειλικρινή φιλία, για την αδιάκοπη και ουσιαστική συμπαράσταση του στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο Βουλευτής Ροδόπης επαίνεσε τα τοπικά στελέχη, διότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπερέβαλαν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νομού. 

Εντύπωση έκανε σε όλους πάντως η ταχύτητα και η αμεσότητα με την οποία η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Θρακιώτη πολιτικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: