Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Οι εκπαιδευτικοί έχουν επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος, για να καλύψουν τις ανεπάρκειες της Πολιτείας


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μιχάλη Βασιλειάδη και τα μέλη της διοίκησης της τοπικής ΕΛΜΕ, με τη συμμετοχή του συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτη Σακελλίωνα.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά στα σχολεία στη Ροδόπη, μέσα στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν επωμιστεί ένα δύσκολο και πολύπλευρο έργο, προκειμένου να καλύψουν τις ανεπάρκειες των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι τα προβλήματα στα σχολεία από την πανδημία θα είχαν αμβλυνθεί αν το υπουργείο Παιδείας αξιοποιώντας το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του είχε σχεδιάσει έγκαιρα και σωστά τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με υγειονομική ασφάλεια για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Όμως η κυβέρνηση αγνόησε συστηματικά τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για μικρότερο αριθμό ανά τάξη, για την ανάγκη προσλήψεων έκτακτου προσωπικού εκπαιδευτικών, για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών, καθώς και για μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως τη διενέργεια τεστ σε εκπαιδευτικούς.

Συζήτηση έγινε και για το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης στην Κομοτηνή και ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το ποιες είναι οι ανάγκες και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, ενώ ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και στην πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ο βουλευτής εξέφρασε την υποστήριξή του στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αγωγός σε ό,τι χρειαστούν για να μπορέσουν να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: