Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019

Με θερμά λόγια απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος Β’ στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος 2019 και Βουλευτή Ροδόπης Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη που του προσέφερε την πρόσφατη μελέτη του με θέμα «Συνταγματική Αναθεώρηση 2019: Χαμένη ευκαιρία ή νέο Ξεκίνημα;», η οποία κυκλοφόρησε με την επιμέλεια της Νομικής Βιβλιοθήκης και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

   «Μελέτησα το πόνημα σας, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος. Πραγματοποιήσατε πολύ καλή μελέτη και παράξατε ένα βιβλίο λίαν εμπεριστατωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, το οποίο είναι σημαντικό εργαλείο για τον μελετητή των θεμάτων που άπτονται της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Συγχαρητήρια για τον κάματο σας και την επιμέλεια που επιδείξατε. Εύχομαι με την Ευλογία του Κυρίου μας να συνεχίσετε να προσφέρετε και άλλα αξιόλογα έργα. Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί και να σας χαριτώνει εν παντί». 

  Να τονιστεί ότι ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο κεφάλαιο που απασχόλησε τη αναθεωρητική διαδικασία ήταν η πρόταση της αριστεράς για το διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλα σχετικά θέματα, τα οποία διαχειρίστηκε με δεξιοτεχνία και αποτελεσματικότητα ο συγγραφέας ως πρόεδρος της Επιτροπής, επιτυγχάνοντας ένα αποτέλεσμα που προστάτευσε την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ελληνικής Συνταγματικής ιστορίας από αβίαστες και επιδερμικές αναθεωρητικές προσεγγίσεις. 

Στην επιστημονική και πολιτική αυτή προσπάθεια ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεργάστηκε γόνιμα με εκκλησιαστικούς και επιστημονικούς κύκλους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: