Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΙΖΑΡΙΟΥ


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα πραγματοποιήθηκε χθες ο εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Θαδαίου στο ξωκλήσι της Αναλήψεως του Κιζαρίου που βρίσκεται στις παρυφές της λίμνης που σχηματίζεται στο φράγμα Ιασίου.

          Το εκκλησίασμα παρακολούθησε την τελετή με συναίσθημα βαθιάς ευλάβειας και ψυχικής ανάτασης στο ξωκλήσι που ανακαινίσθηκε  πρόσφατα με την εθελοντική προσφορά εργασιών των νέων του οικισμού.

          Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και την σπουδαιότητα του οικισμού καθώς και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να διασωθεί ή να μεταφερθεί το ξωκλήσι της Αναλήψεως που κινδυνεύει από την αύξηση της στάθμης του νερού της λίμνης.

 Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μίλτος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Νίκος  Καλλιανίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Κιζαριωτών κ. Στέφανος Διαμαντίδης και πλήθος πιστών με έντονη την παρουσία νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: