Υλοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από τις 22 έως 24
Ιουνίου 2020 η κατάρτιση του έργου e-TOURIST, που χρηματοδοτείτε από το πρόγραμμα “INTERREGV-AGreeceBulgaria με τίτλο “Παραδοσιακή Γαστρονομία και κρασί”
Στην
κατάρτιση συμμετείχαν είκοσι άτομα που
εργάζονται στον επισιτιστικό κλάδο, σερβιτόροιμάγειροι, ιδιοκτήτες εστιατορίων και είχαν ενδιαφέρεται να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και
τις δεξιότητες του. Οι συμμετέχοντες
ενημερώθηκαν πως να εντάξουν την
παραδοσιακή γαστρονομία και τα κρασιά
στα εδεσματολόγια τους και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Οι εκπαιδευτές
του προγράμματος διαθέτουν εργασιακή και θεωρητική εμπειρία στα θέματα της παραδοσιακής μαγειρικής
,της γαστρονομίας των παραδοσιακών
προϊόντων της περιοχής ,του κρασιού αλλά
και στην οργάνωση και διοίκηση των επισιτιστικών επιχειρήσεων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ένταξη των τοπικών
προϊόντων στα εδεσματολόγια των εστιατορίων και στις Θρακικές ποικιλίες
κρασιού.
Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων «Μαρίτζα» ενώ
οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είναι η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε., το Εθνολογικό
Μουσείο Θράκης και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Συνεργασία Ενεργών Πολιτών
Ιστοσελίδα του έργου : www.maritza-evros.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου