Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Πρόεδρο της Τ.Ο. της Ν.Δ. Εμμανουηλίδη Δανιήλ και τον Πρόεδρο και υπεύθυνο κτηνίατρο του Συλλόγου Ελληνική κόκκινη φυλή βοοειδών Θράκης


Συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων είχαν ο πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο Ν.Δ Μαρωνείας Σαπών Εμμανουηλίδης Δανιήλ, ο πρόεδρος του συλλόγου Ελληνική κόκκινη φυλή βοοειδών Θράκης Τζανίδης Νικόλαος και ο υπεύθυνος κτηνίατρος του συλλόγου Τζανίδης Σπυρίδων.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αγροτικού και κτηνοτροφικού περιεχομένου.
Ο πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο αναφέρθηκε στην αποζημίωση των αμνοεριφίων που κατά την εμπορική περίοδο πουλήθηκαν με χαμηλή τιμή και  ο υπουργός δεσμεύτηκε  ότι θα δοθεί αποζημίωση της τάξης των 24 εκατομυρίων ευρώ.
Στη συνεχεία αναφέρθηκε και στο θέμα των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών και ΕΑΣ Νομού Ροδόπης που βρίσκεται σε εκκαθάριση για το πρόβλημα που υφίστανται οι πρόεδροι οι όποιοι είναι φορολογικά δεσμευμένοι στην εφορία.
Και σε αυτό το θέμα ο υπουργός ήταν θετικός για να μπορέσουν οι πρόεδροι των συνεταιρισμών να αποδεσμευτούν από την εφορία.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Ελληνική κόκκινη φυλή βοοειδών Θράκης Τζανίδης Νικόλαος ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας αλλά και του συλλόγου και πιο συγκεκριμένα στη συνέχιση της δράσης 10,2,1 «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία» του υπομέτρου 10,2 μέτρο 10 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, ώστε να επιτευχθεί η γεννητική βελτίωση της Ελληνικής κόκκινης φυλής.
Κατόπιν συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τα βοοειδή κόκκινης φυλής κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης για την ενίσχυση αυτών καθώς και την βιολογική κτηνοτροφία.
Τέλος τον λόγο πήρε ο κτηνίατρος του συλλόγου Τζανίδης Σπυρίδων όπου το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η εφαρμογή του θεσμού του κτηνίατρου εκτροφής καθώς και η επάνδρωση με κτηνιάτρους των αγροτικών κτηνιατρείων του νομού Ροδόπης αλλά και του κτηνιατρικού εργαστηρίου Κομοτηνής.
Αποχαιρετώντας τον υπουργό η αντιπροσωπεία τον ευχαρίστησε και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: