Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Παρουσίαση του έργου e-touristστην διεθνή έκθεση «HOLIDAY & SPA EXPO».


Το έργο e-tourism, τα απολέσματά του παρουσιάστηκαν στην διεθνή έκθεση «HOLIDAY & SPA EXPO» που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια της Βουλγαρίας από τις 13-15 Φεβρουαρίου 2015 με σκοπό την ανάδειξη των δράσεων του προγράμματος και της περιοχής του Έβρου και του Χασκόβου, ως τουριστικούς προορισμούς με επίκεντρο την τοπική γαστρονομία, την οινοποίηση και τις φυσικές και πολιτιστικές τοποθεσίες που περιλαμβάνονται.
Η HOLIDAY&SPAEXPO είναι η κορυφαία έκθεση για την τουριστική βιομηχανία στη Βουλγαρία, και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος εκθετών και επισκεπτών.
Ανάμεσα στους εκθέτες που προωθούν τους προορισμούς και τα τουριστικά προϊόντα τους, υπάρχουν εθνικά και περιφερειακά τουριστικά γραφεία, ταξιδιωτικοί πράκτορες και γραφεία, ξενοδοχεία και θέρετρα, κέντρα spa& ευεξίας, οινοπαραγωγοί καθώς και ειδικοί στον νεανικό τουρισμό.

Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν φορείς και εταιρείες από 60 προορισμούς από τα Βαλκάνια αλλά και άλλες χώρες και την επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Το περίπτερο του έργου συγκέντρωσε σημαντικό ενδιαφέρον με αρκετούς από τους επισκέπτες να ενημερώνονται τόσο για τα αποτελέσματα του έργου όσο και για τους προορισμούς σε Έβρο και Χάσκοβο που παρουσιάζονται μέσω του έργου. 
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 με την σύμβαση επιχορήγησης № В2.6с.07/09.10.2017. Το έργοσυγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.Μέσω του έργουγίνεται μια συστηματική προσπάθεια για την προώθηση, ανάπτυξη και ανάδειξη  της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της γαστρονομίας και του οίνου στην περιοχή του Χασκόβου και του Έβρου προκειμένου να αναδειχθούν ως τουριστικοί προορισμοί.
Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων «Μαρίτζα» ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είναι η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε., το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Συνεργασία Ενεργών Πολιτών
Ιστοσελίδα του έργου : www.maritza-evros.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια: