Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Δεσμεύσεις λογαριασμών δικαιούχων ενισχύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)»

Την γραπτή διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Α.Μ-Θ στους Υπ. ΥΠ.Α.Α.Τ κ. Βορίδη, τους Υφυπουργούς  Φ.Αραμπατζή και . Κ.Σκρέκα,  σε Βουλευτές ΑΜΘ, στον 
Περιφερειάρχη  ΑΜΘ κ. Χ.Μέτιο και Αντιπεριφερειάρχη  Αγρ. Οικον. και Κτην. κ. Γ.Ζιμπίδη, στον Εντεταλμένο σύμβουλο  Αγρ. Οικον. και Κτην. κ. Α.Καραγιώργη και Μ.Μ.Ε. ύστερα από καταγγελία συναδέλφου τους για τη δέσμευση λογαριασμών δικαιούχων ενισχύσεων του Π.Α.Α με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κύριε Υπουργέ,
Συνάδελφοί μας κτηνοτρόφοι, μας κατήγγειλαν τη δέσμευση προκαταβολής ενισχύσεων που προέρχονται από το ΠΑΑ και αφορούν το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, βιολογικής γεωργίας και την ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών(εξισωτική αποζημίωση). Η καταγγελία τους αφορά την τράπεζα Πειραιώς, αλλά είναι πιθανό η ίδια τακτική να αφορά και άλλες τράπεζες.
Το όριο αλλά και ο τρόπος που διαμορφώνεται το ακατάσχετο των ενισχύσεων του πρώτου αλλά και του δεύτερου πυλώνα, προβλέπονται από τον Ν.4314/2014 και συμπληρώθηκε με το Ν.4587/2018
Κτηνοτρόφοι της βιολογικής κτηνοτροφίας και βιολογικής γεωργίας, ενισχύονται λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής αλλά και της μειωμένης παραγωγής που έχουν σε σχέση με τη συμβατική κτηνοτροφία και γεωργία.

Όσοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (εξισωτική αποζημίωση) αντισταθμίζουν με αυτή τη μειωμένη παραγωγή στις περιοχές αυτές, λόγω των δύσκολών καιρικών συνθηκών, της έλλειψης υποδομών, αλλά και του άγονου εδάφους. Ενισχύονται όμως και για να αποτραπεί, η εγκατάλειψη των ευαίσθητων αυτών περιοχών.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ, προς τα τραπεζικά ιδρύματα, που ερμηνεύουν αυθαίρετα την ουσία και το πνεύμα του νόμου, αλλά και προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των συναδέλφων μας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Δεν υπάρχει λόγος οικονομικού στραγγαλισμού των ανθρώπων που παράγουν και προσφέρουν, ο καθένας με τις δυνατότητές του, στην οικονομία της πατρίδας μας.


ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.

       ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΗΛ.6972896984
       ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΤΗΛ.6932759101
       ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛ.6972409960
       ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΛ.6972316281
       ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ ΤΗΛ.6936924070
       ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΛ.6973036466
       ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ ΤΗΛ.6906899820
       ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΤΗΛ.6931000798

Δεν υπάρχουν σχόλια: