Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Το Πολυτεχνείο είναι ένα διαρκές σύμβολο ενότητας και αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου στην πορεία για το Πολυτεχνείο. Με εκκίνηση την παλιά Νομική Κομοτηνής, η πορεία κινήθηκε στο κέντρο της πόλης για να καταλήξει στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου ο βουλευτής κατέθεσε στεφάνι και έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το Πολυτεχνείο είναι ένα διαρκές σύμβολο ενότητας και αγώνα για μία καλύτερη κοινωνία, για μία καλύτερη ζωή. Αποτελεί πηγή έμπνευσης ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που σε κάθε ιστορική περίοδο καταθέτει τα αιτήματά της, τις ανάγκες, τους στόχους της, για ένα καλύτερο αύριο.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρο, γιατί ακραίες συντηρητικές δυνάμεις προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία από την αρχή, να μας πισωγυρίσουν, να αμαυρώσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και εκφασισμού της κοινωνίας, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά».
Ο βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, στο πνεύμα ενότητας που στέλνει το Πολυτεχνείο, θα ανακόψουν  την παλινόρθωση της δεξιάς και θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μία ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: