Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ενέργειες της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Ιάσμου και του Δασαρχείου Ροδόπης για την αντιπλημμυρική προστασία του Ιάσμου


Τον Δήμο Ιάσμου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Ισμέτ Καδή, συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να επιταχυνθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου:
1.      Η Διεύθυνση Δασών να εκπονήσει μελέτη και να εκτελέσει το έργο της διευθέτησης του τμήματος του ρέματος «Αρνεμούσι» που βρίσκεται ανάντη και δίπλα στον οικισμό του Ιάσμου.
2.      Ο Δήμος Ιάσμου να διερευνήσει τις δυνατότητες διεύρυνσης του υφιστάμενου αγωγού ομβρίων υδάτων που βρίσκεται μέσα στον οικισμό.
Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι, σε περίπτωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων, να υπάρχει ανάσχεση των υδάτων και των φερτών υλικών που μεταφέρονται μέσα στον οικισμό.  
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: