Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ-ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ


ü 
Άμεση καταγραφή των ζημιών, δίκαιες αποζημιώσεις αγροτών και κατοίκων, αποκατάσταση υποδομών
ü  Να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο βουλευτής Ροδόπης 


Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Ιλχάν Αχμέτ μετά τα τραγικά αποτελέσματα της χθεσινής θεομηνίας που έπληξε την Π.Ε. Ροδόπης. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναχώρησε για την Αθήνα, όπου σήμερα νωρίς τοπρωί πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με το νέο υπουργό, κ. Μάκη Βορίδη.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έλαβε εικόνα για το σύνολο των καταστροφών που έπληξαν τις υποδομές, τις οικοσκευές και την αγροτική παραγωγή στην Π.Ε. Ροδόπης, παρέχοντας την δέσμευση για άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ειδικότερα των εποπτευόμενων οργανισμών από το δικό του υπουργείο.
Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις της φυτικής παραγωγής γίνεται άμεση κινητοποίηση δια του ΕΛΓΑ. Η καταγραφή των ζημιών για τις αποζημιώσεις των οικοσκευών και των υποδομών θα γίνει από το υπουργείοΕσωτερικών με ευθύνη της ΠολιτικήςΠροστασίας. Παράλληλα ο κ. Βορίδης τόνισε ότι θα έρθει σε επαφή με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ προκειμένου ο νομός να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την επιθυμία προς τον Ιλχάν Αχμέτ να επισκεφθεί τη Ροδόπη το προσεχές χρονικό διάστημα για να εκτιμήσει και ο ίδιος από την μεριά του το μέγεθος της καταστροφής. 
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ σημείωσε ότι δεν θα είναι ικανοποιημένος με κάτι λιγότερο από την άμεση καταγραφή των ζημιών τόσο στην φυτική παραγωγή όσο και στην κινητή και ακίνητη περιουσία των πολιτών του νόμου, όπως και με την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων.
Ο βουλευτής Ροδόπης χαιρέτισε στην δήλωσή του το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι η Ροδόπη μετρά ήδη τις πληγές της από τις περυσινές απώλειες στην γεωργική της παραγωγή και δεν θα μπορούσε να αντέξει ένα δεύτερο συνεχόμενο χτύπημα, που ενδεχομένως θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία της περιοχής και για το μέλλον των αγροτών της.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: