Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Β. Ελευθεριάδου: Τα σώματα ασφαλείας πυρήνας της υγιούς ανάπτυξης του κράτους.


Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής επισκέφθηκε σήμερα η Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ν. Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου, στο κτίριο της οποίας συστεγάζονται  η Ε.Μ.Α.Κ. και η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.


Στη συνάντησή της με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ Μάριο Αποστολίδη καθώς και τους λοιπούς διοικητές των υπηρεσιών, επισημάνθηκαν στην κ. Ελευθεριάδου τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες.

Στην κορυφή των ζητημάτων αυτών βρίσκονται η υποστελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ροδόπης και η ανισότιμη κατανομή προσωπικού σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, η ανεπαρκής και πολυδάπανη θέρμανση των κτιρίων, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν θέρμανση μέσω φυσικού αερίου, καθώς και η καταβολή κοινοχρήστων στην ΒΙ.ΠΕ.

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που κατατέθηκε στην κ. Ελευθεριάδου αφορούσε την καταβολή αντιτίμου, που υποχρεούνται οι άνδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών να αποδίδουν, προκειμένου να μεταβούν στη Σαμοθράκη για την εκτέλεση του καθήκοντος. Οι παρόντες δήλωσαν, επίσης, προς την υποψήφια Βουλευτή πως αναγκάζονται να ζητούν επιχορηγήσεις από ιδιώτες, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Η κ. Ελευθεριάδου άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσαν υπόψη της οι διοικητές των υπηρεσιών και δεσμεύτηκε να τα μελετήσει και να εργαστεί πάνω στη διεκπεραίωσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: