Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΙΑΤΡΙΔΗ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης κ. Κώστας Ιατρίδης, την Πέμπτη 20 Ιουνίου το πρωί, είχε συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του.


Αφού τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, ο κ. Ιατρίδης ευχήθηκε στον κ. Μέτιο για μια ανέφελη και παραγωγική θητεία, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του ειδικά στην περίπτωση που ο λαός της Ροδόπης τον τιμήσει με εκλογική επιτυχία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τα ζωτικά προβλήματα του Νομού Ροδόπης, και τις διαθέσιμες λύσεις και διεξόδους, με έμφαση στη στενή συνεργασία κυβέρνησης και Περιφέρειας ώστε να προκύψουν βιώσιμες και ρεαλιστικές δράσεις, έργα και πολιτικές στη Ροδόπη. Ανάμεσα στα άλλα συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάπτυξη και εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, η διαδικαστική απλοποίηση στην ανάπτυξη πολιτικών, η συνοχή και η συνεξέλιξη στον αναπτυξιακό προγραμματισμό του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαμόρφωση ενός φιλόδοξου και δυναμικού σχεδιασμού απογείωσης της περιοχής με ταχεία αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της φυσικής της προίκας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η έξυπνη γεωργία και η σύνδεση πρωτογενούς παραγωγής με την μεταποίηση, η διαμόρφωση και αξιοποίηση μιας ελκυστικής τουριστικής ταυτότητας στο πλαίσιο ενός ειδικού μοντέλου ευέλικτης τουριστικής ανάπτυξης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της Ροδόπης, η ενδυνάμωση και τόνωση της ελκυστικότητας και του κύρους των τοπικών πανεπιστημιακών σχολών, οι προτεραιότητες σε αναγκαία έργα υποδομών, η λειτουργία και περαιτέρω υποστήριξη κοινωνικών δομών και θεσμών κ.α.

Αφού ανανέωσαν το ραντεβού τους για συνεχή επαφή με γνώμονα την αγωνία για την υπέρβαση της δυσπραγίας που πλήττει δυσανάλογα την περιοχή της Ροδόπης και απαιτεί τη συνέργεια πολλών παραγόντων για να αντιμετωπισθεί, οι κ.κ. Μέτιος και Ιατρίδης συμφώνησαν ότι ενωμένοι και σε κοινό συντονισμό, με σωστή τεκμηρίωση, πλούτο ιδεών και πολλή δουλειά, οι Ροδοπαίοι θα πετύχουν να απογειώσουν τον τόπο τους και να απολαύσουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους γιατί το αξίζουν. Ειδικά μετά τα νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της χώρας συνολικά, όπως πιθανότατα θα διαμορφωθούν από την επικείμενη νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μέτιος αποχαιρετώντας τον Πτέραρχο Ιατρίδη, αφού τον ευχαρίστησε για την επιδίωξή του να συμβάλει με τόσο ενθουσιασμό στην προκοπή της Ροδόπης με την γεμάτη προκλήσεις διεκδίκηση Βουλευτικής έδρας σε μια δύσκολη περίοδο, του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του, τις ικανότητές του, τη μαχητικότητα και το δυναμισμό του καθώς και την πολιτική του παρουσία, και του ευχήθηκε θερμά για επιτυχία στον αγώνα του, προσδοκώντας στενότατη κι αρμονική μετεκλογική συνεργασία, με ένωση δυνάμεων με πολλαπλασιαστικά θετικό αποτέλεσμα για το καλό του τόπου. Της Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: