Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Το τηλεοπτικό σήμα επιτέλους πάει στο Κίζαρι χάρη στις επίμονες προσπάθειες του Δεσπότη και του προέδρου της Τ.Κ.


Μετά από ενέργειες, επί δύο χρόνια, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κιζαρίου Νίκου Καλιανίδη με παρεμβάσεις του στους βουλευτές του Νομού Ροδόπης και με επιστολές του στους αρμόδιους και με την καθοριστική συμβολή του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, που έθεσε το θέμα επιτακτικά στον αρμόδιο υπουργό κ. Παππά, εντάχθηκε τελικά  ο  οικισμός  του Κίζαρίου  στο πρόγραμμα του με τίτλο "Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας" (Ν.4563/2018).

Ήδη ξεκίνησε η σχετική διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο παραπάνω έργο δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μόνιμους, και μόνο, κατοίκους του οικισμού που για χρόνια στερούνται την πρόσβαση στα εθνικής εμβέλειας ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια να επιλέξουν πάροχο τηλεοπτικών υπηρεσιών και να προμηθευτούν δωρεάν το σχετικό εξοπλισμό μέσω του οποίου θα μπορούν να τα παρακολουθούν.
Οι κάτοικοι του οικισμού Κίζαρι μπορούν να υποβάλλουν στο ΚΕΠ του Δήμου Μαρώνειας Σαπών, στις Σάπες, τα σχετικά δικαιολογητικά που ορίζει η β φάση του προγράμματος μέχρι τις 19 Μαρτίου 2019
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κίζαρι δεν είχε υπαχθει στον αρχικό σχεδιασμό κάτι που προκάλεσε δυσαρέσκεια στους κατοίκους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: