Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Με βραδύτατους ρυθμούς προχωρούν οι συντηρήσεις στα δημοτικά σφαγεία Σαπών

Στη νεοϊδρυθείσα Πανελλήνια Ένωση Δημοτικών Σφαγείων μετέχει ως ιδρυτικό μέλος η δημοτική επιχείρηση «Γευσιγνωσία» του δήμου Κομοτηνής, που διαχειρίζεται τα δημοτικά σφαγεία και μάλιστα ο πρόεδρός της κ. Θέμης Τζενετίδης ανέλαβε καθήκοντα ταμία στο πανελλήνιο αυτό όργανο.
Αντίθετα τα δημοτικά σφαγεία Σαπών αφού έκλεισαν πέρυσι τέτοια εποχή για 3 περίπου μήνες, εδώ και 3 μήνες παραμένουν και πάλι κλειστά.

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι χρειάζονται κάποιες εργασίες, συντηρήσεις και γενικότερες παρεμβάσεις, αλλά δυστυχώς οι χρόνοι που διαρκούν αυτά κοντεύουν να καταστήσουν τη λειτουργία των σφαγείων ασύμφορης μιας και τα έσοδά τους το τελευταίο έτος είναι πολύ ελάχιστα.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο προγραμματισμός που γίνεται από πλευράς διοικούντων και η αποτελεσματικότητα που υπάρχει στον τομέα αυτό είναι ανεπαρκέστατα.
Είναι φανερό ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν αν έχουν γίνει πιο άμεσα, πιο αποτελεσματικά και με λιγότερες συνέπειες στον συγκεκριμένο τομέα.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι με τους ρυθμούς που κινούνται οι τοπικά διοικούντες στο θέμα των σφαγείων αφήνουν χώρο σε ανταγωνιστές και έτσι σιγά σιγά πιθανότατα να επανέλθουν ανεπανόρθωτες φθορές που θα τα καταστήσουν εκ των πραγμάτων μη ανταγωνιστικά έως και ανενεργά.
Κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στην τοπική κτηνοτροφία, στην τοπική αγορά, στους εργαζόμενους και σε όλο το δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: