Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Προσοχή…δημότες Μαρωνείας-Σαπών γιατί σειρά έχουν το Υποθηκοφυλακείο Σαπών και τα ΕΛΤΑ Σαπών και Ξυλαγανής



Μετά την οριστική, όπως όλα δείχνουν απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα της ΕΤΕ στις Σάπες και ύστερα από την αδυναμία της τοπικής αρχής να ξεκινήσει έγκαιρα, να συντονίσει επαρκώς, να διεκδικήσει σθεναρά και να αποτρέψει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το κλείσιμο μιας ακόμη υπηρεσίας στις Σάπες (κατά τα πρότυπα του Ιάσμου), τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για το δήμο Μαρωνείας Σαπών και ευρύτερα για την επαρχία Σαπών.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του τόπου και η αποψίλωση του από υπηρεσίες κρούουν ακόμη μια φορά τον κώδωνα για την επιβίωσή του.
Πολύ περισσότερο όμως εγείρουν ανησυχίες σε φορείς και πολίτες για το μέλλον ακόμη τριών τοπικών υπηρεσιών .
Για το Υποθηκοφυλακείο Σαπών και για τα ΕΛΤΑ Σαπών και Ξυλαγανής.
Μετά την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων και την αντικατάστασή τους με Κτηματολογικά Γραφεία και παραρτήματα αυτών, δυστυχώς δεν έχουν συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό των υπηρεσιών αυτών και οι Σάπες.
Παράλληλα οι αναγγελία μείωσης των εργαζόμενων και των γραφείων των ΕΛΤΑ ανά την Ελλάδα κάνουν τους δημότες Μαρωνείας Σαπών να τελούν υπό πλήρη ανασφάλεια.
Αισθάνονται ανασφαλείς και ανήσυχοι γιατί η πρόσφατη ιστορία στον τόπο απέδειξε ότι τα πάντα είναι ρευστά.
Απέδειξε ότι τα βήματα προς τα πίσω είναι πολύ περισσότερα απ’ότι αυτά προς τα εμπρός.
Απέδειξε ότι ο δήμος Μαρωνείας Σαπών δεν έχει πλέον τη δύναμη και το δυναμικό για να ανατρέψει αποφάσεις του κινήτρου που αποβαίνουν σε βάρος τού τόπου.
Καλά θα κάνουν λοιπόν οι πολίτες και οι φορείς του δήμου Μαρωνείας Σαπών να επαγρυπνούν , να οργανωθούν και να κινητοποιηθούν γιατί αλλιώς θα υπάρξουν και άλλες καταστάσεις που θα υποβαθμίζουν περαιτέρω τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: