Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή μας


Σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης λαθρομεταναστών  και ιδιαίτερα διακινητών, εξελίσσονται κάθε τόσο στην ευρύτερη περιοχή Σαπών
Καταδιώξεις σε δρόμους, χωράφια, οικισμούς, συνοικίες, και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.

Το φαινόμενο έχει πάρει εδώ και καιρό ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και υπερένταση και τους κατοίκους να ανησυχούν και να προβληματίζονται.
Η αύξηση έλευσης λαθρομεταναστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας ανέδειξε την περιοχή του Έβρου και πάλι σε πέρασμα αφού οι διακινητές έχουν στρέψει την προσοχή τους προς αυτά τα σημεία για να προωθούν τους μετανάστες.
Το σίγουρο είναι ότι η όλη κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο και ειδικά με ημίμετρα.
Ιδιαίτερα για την περιοχή μας θα πρέπει να αυξηθεί η αστυνομική δύναμη, να αναβαθμιστεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, να ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες με μέσα και εξοπλισμό.
Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης δεν γίνεται με ημίμετρα ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς με τα μέσα και το προσωπικό που υπάρχει σήμερα.
Παράλληλα θα πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο στήριξης της τοπικής κοινωνίας για να μην επιδρά αρνητικά, στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα της περιοχής και αυτό το φαινόμενο.
Επιβάλλεται να ενισχυθεί η επαρχία μας και όχι να υποβαθμίζεται συνεχώς δημιουργώντας ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: