Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Να σταματήσει η υποβάθμιση της Τοπικής Υπηρεσίας ΟΑΕΔ Σαπών

Στο υπέρτατο σημείο της έχει φτάσει η υποβάθμιση της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ στις Σάπες λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το γεγονός έχει αναδειχθεί πάρα πολλές φορές από την εφημερίδα μας αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα και από κανέναν.

Με ημίμετρα και με αποσπασματικές κινήσεις δεν μπορούν να δοθούν επαρκείς λύσεις και να υπάρξει ο επιθυμητός βαθμός λειτουργίας που θα έπρεπε να έχει μία υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε μια περιοχή με μεγάλη ανεργία, χαμηλούς δείκτες ευημερίας και τεράστια προβλήματα.
Τις τελευταίες ημέρες όμως το ποτήρι ξεχείλισε με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του δήμου των οποίων καθυστέρησε η πληρωμή λόγω έλλειψης προσωπικού και επειδή η μία και μοναδική υπάλληλος, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες έλλειπε σε άδεια.
και ενώ εργαζόμενοι άλλων περιοχών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πληρώθηκαν, στις Σάπες υπήρξαν καθυστερήσεις.
Για κάποιους ίσως το γεγονός να μην είναι και πολύ σημαντικό.
Για τις οικογένειες όμως που περίμεναν αυτά τα χρήματα για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες είναι σημαντικότατο.
Η υπηρεσία του ΟΑΕΔ στις Σάπες προσέφερε από την ίδρυσή της και προσφέρει ακόμη και σήμερα ανεκτίμητες υπηρεσίες, το προσωπικό της εργάζονταν και εργάζεται με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα.
η απαξίωση και η υποβάθμισή της όμως δημιουργούν σημαντικά προβλήματα και καταστάσεις που κυριολεκτικά δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη των Σαπών και σε όλο το δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: