Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Δωρεά ειδικού εξοπλισμού από τον ΤΑΡ στην 4η ΕΜΑΚ Κομοτηνής
Κομοτηνή, Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκεπρόσφατα στις εγκαταστάσεις της 4ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην Κομοτηνή, εκδήλωσηγια την παραλαβήδιασωστικού εξοπλισμού, μία δωρεά του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡAG).

Η δωρεά υλοποιήθηκε μέσω του συνεργάτη του ΤΑΡ «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής»και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Αποτελείται από ειδικό αναρριχητικό/ορειβατικό εξοπλισμό, όπως κράνη, ζώνες, καταβατήρες, γάντζους, ιμάντες, τροχαλίες, σχοινιά κ.λπ. που θα υποστηρίξουν το σημαντικό διασωστικό έργο της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής, και πιο συγκεκριμένα των ειδικών ομάδων «Ορειβατική Έρευνας και Διάσωσης», «Κυνοφιλική Έρευνας και Διάσωσης» και «Υποβρύχιων Διασώσεων».


Ο ΤΑΡ αναγνωρίζει ότι η χρήση σύγχρονου εξοπλισμού αποτελεί κλειδί για την ασφάλεια των διασωστών, καθώς και των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνοκαι οι διασώστες καλούνται να βοηθήσουν. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε με συνέπεια τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης και Διάσωσης που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα,στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός.

Την εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της δωρεάς τίμησαν με την παρουσία τους αξιωματούχοι του Πυροσβεστικού Σώματοςκαι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από πλευράς Περιφέρειας παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, η Εκτελεστική Γραμματέας, Ζωή Κοσμίδου, και ο εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Δημήτριος Παπαλεξίου.

Την Πυροσβεστική εκπροσώπησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Ναθαναήλ Ρήγας, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, ο Διοικητής της 4ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός Σπύρος Κούτρας, οι Διοικητές Διοικήσεων των Πυροσβεστικών ΥπηρεσιώνΈβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, καθώς και ο Διοικητής Π.Υ. Κομοτηνής.

Ο ΤΑΡ εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Σπύρο Νάκο, στον οποίο παραδόθηκε και τιμητικήπλακέτα με το έμβλημα του Πυροσβεστικού Σώματος. Παραλαμβάνοντάς την,ευχαρίστησε όσες και όσους συνεργάστηκανγια την υλοποίηση της δωρεάς, εστιάζοντας στη μεγάλη σημασία που το έργο αποδίδει στην προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: