Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Συναυλία του Tr;io Moto Perpetuo ι την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής


Με τη συναυλία του Tr;io Moto Perpetuo συνεχίζεται την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) , ο δεύτερος κύκλος μουσικής δωματίου που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Σβυντρίδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
To Trio Moto perpetuo ιδρύθηκε το 2018 και αποτελείται από τους: Δημήτρη  Μπαχτσεβανίδη (βιόλα), Σαραντινού Λεύκη(κλαρινέτο) και Σταχοσίδου Νέλλη (πιάνο). Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κλασικά, ρομαντικά, αλλά και σύγχρονα έργα.

     Η Λεύκη (Ελευθερία) Σαραντινού γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1984. Πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών. Ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και κλασικού τραγουδιού σε ηλικία δώδεκα ετών. Το 2005 πήρε πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα από το Ωδείο Κόψα Κομοτηνής και αποφοίτησε με βαθμό άριστα και υποτροφία από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης. Το 2007 έλαβε δίπλωμα κλαρινέτου από το ίδιο ωδείο με βαθμό άριστα παμψηφεί και καθηγητή τον Θεοφάνη Κέκερη. Το 2008 πήρε πτυχίο Αντίστιξης. Έχει διδάξει κλαρινέτο στο μουσικό σχολείο Κομοτηνής και  στο Ωδείο Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη. Εκτός από μέλος του “Trio Moto perpetuo” είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Θράκης.
      Σήμερα διδάσκει κλαρινέτο και θεωρητικά της μουσικής στο Ωδείο Κόψα, καθώς και μουσικοκινητική σε βρέφη και νήπια στο φροντιστήριο “Eναλλακτικόν” από το 2015. Ασχολείται παράλληλα με τη διδασκαλία της ιστορίας και τη συγγραφή. Έχει εκδώσει τα ιστορικά μυθιστορήματα “Χαμσίν ο άνεμος της ανατολής”(εκδόσεις Historical Quest, 2015- αγγλική μετάφραση Ηamsin wind of the east, Quest publications, 2018), “Λέων και Ημισέληνος”( εκδόσεις Historical Quest, 2016) και “Οι σταυροί της Ρόδου
(εκδόσεις Historical Quest, 2018), καθώς και τα ακόλουθα βιβλία για παιδιά:).
“Φρουτοφίλοι” (εκδόσεις Historical Quest, 2018) και “Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησής τους” (εκδόσεις Γράφημα, 2018).

Ο Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1984. Ξεκίνησε  μαθήματα βιολιού σε ηλικία 7 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Από το 1996 συνέχισε τις σπουδές του στο βιολί στο Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ» με καθηγητή τον Νώντα Φίλιππα, τον Πέτρο Βλάσση και την Τάνια Χαριτοπούλου (Κορυφαία Α', Κρατική Ορχήστρα Αθηνών) με την οποία και έλαβε το πτυχίο Βιολιού με βαθμό «Άριστα» το 2005. Το 2008 έλαβε το Δίπλωμα Βιόλας με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» με καθηγητή τον Αλέξη Θεοφυλάκτου (εξάρχων, Εθνική Λυρική Σκηνή). Συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην ειδίκευση της Βιόλας με καθηγήτρια την Χαρά Σειρά (Κορυφαία Α', Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης) και τον Δημήτρη Χανδράκη (Αν. Καθηγητής, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης).

Εμφανίζεται συχνά παίζοντας βιολί ή βιόλα με σύνολα Μουσικής Δωματίου και με ορχήστρες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί ως βιολίστας με τη Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με την Ιόνια Καμεράτα, την Orchestra Mobile, τη Sinfonia Sacra Ensemble, την Καμεράτα Θράκης (Κορυφαίος Ά) και τη Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου (Κορυφαίος Ά). Έχει παρακολουθήσει ως ακροατής σεμινάρια με τον Λεωνίδα Καβάκο και ως ενεργός ακροατής με τους Χρήστο Πολυζωίδη, Δημήτρη Πολυζωίδη, Ε. Β. Polyzoides,  M. Marseglia, G. Hamann, Γιάννη Ιωαννίδη, Timothy Schwarz και Elio Orio.

Έχει διδάξει στο Ωδείο «ΘΑΜΥΡΙΣ» στην Ορεστιάδα, στο Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας, στο Δημοτικό Ωδείο Φερών και στο Μουσικό σχολείο Αλεξανδρούπολης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ. Διδάσκει βιολί στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης, στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και στο Ωδείο  «ΦΑΕΘΩΝ» στην Αλεξανδρούπολη.

H Νέλλη Σταχοσίδου Γεννήθηκε στον Καύκασο της Ρωσίας όπου σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο και διεύθυνση χορωδίας στο Ινστιτούτο Τεχνών του Gelendzhik. Το 1996 µετακόµισε στην Ελλάδα, όπου ολοκλήρωσε τις µμουσικές σπουδές της λαµβάνοντας πτυχίο και δίπλωµα πιάνου, πτυχία αρµονίας, αντίστιξης και φούγκας, πτυχίο µονωδίας και δίπλωµα διεύθυνσης χορωδίας. Σήµερα είναι καθηγήτρια όλων των προαναφερόμενων γνωστικών αντικειμένων στο Ωδείο «Κόψα» Κοµοτηνής. Συχνά συμμετέχει σε συναυλίες, είτε ως σολίστ είτε σε σύνολα µμουσικής δωµατίου. Είναι µέλος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: