Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή και αγωνιστικές επιτυχίες στον τελικό RUN GREECE ERGO, από την ομάδα της Αν.Μακ.Θράκης



Για 2η χρονιά η ομάδα RUN GREECE Αν.Μακ.Θράκης συμμετείχε στον τελικό των 3χλ, που διεξήχθη στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Η εμπειρία μοναδική για όλη την αποστολή, αλλά εκτός της συμμετοχής, φέτος ήρθαν και οι πρώτες επιτυχίες. Τρίτη θέση στο ατομικό γυναικών από την νεαρή πρωταθλήτρια Ελλάδος, Φωτεινή Μουστακίδου και Τρίτη ομαδική θέση για την ανδρική ομάδα.
Παρακάτω μιλάνε για την υπέροχη αυτή εμπειρία τα μέλη της ομάδας:
ΠΑΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Αρχηγός αποστολής)
Ευχαριστούμε την ERGO και το ΣΕΓΑΣ για την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία. Αγώνες σε επτά ελληνικές πόλεις ενώνονται με ένα τελικό. Ένα τελικό 3 χλμ, με τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο, λίγα λεπτά πριν τον τερματισμό του 1ου μαραθωνοδρόμου, με χιλιάδες θεατές στις κερκίδες. Το σημαντικό μήνυμα αυτού του αγώνα πιστεύω είναι ότι από τους 140 αθλητές/τριες του τελικού (20 από κάθε πόλη), η πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι της «διπλανής πόρτας». Όλων των ηλικιών, με τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους, αλλά ένα κοινό στοιχείο: την αγάπη για την άθληση. Νομίζω ότι το δρομικό κίνημα αυτό θα μεγαλώσει κι άλλο, μιας και βελτιώνει την υγεία, την απόδοση στη εργασία, την ποιότητα ζωής. Οι 20 αυτοί αθλητές που εκπροσώπησαν την περιφέρεια μας, μπορούν να γίνουν πρότυπο και αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της διά βίου άθλησης. Συγχαρητήρια σε όλους.

ΣΑΛΗ ΤΣΙΤΑΚ
Μου δόθηκε η δυνατότητα για 2η συνεχόμενη χρονιά να ζήσω το όνειρο του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, παράλληλα και την δυνατότητα της ζωντανής παρακολούθησης των τερματισμών στον μαραθώνιο δρόμο. Όλο αυτό το ταξίδι θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει εάν δεν ήταν η ασφαλιστική ERGO, η ΕΑΣ ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, o ΣΕΓΑΣ και φυσικά οι υπεύθυνοι του Run Greece Αλεξανδρούπολης. Τους ευχαριστώ έναν έναν ξεχωριστά και εύχομαι να συνεχιστεί το συγκεκριμένο γεγονός για πολλά χρόνια, δίνοντας την δυνατότητα στον απλό πολίτη -δρομέα να τερματίζει στο ιστορικό αυτό στάδιο!!!
ΛΙΤΣΑ ΓΙΑΛΑΜΑΤΖΗ
Το φετινό Run Greece ήταν για μένα μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη εμπειρία. Ως τρίτη Νικήτρια στην Αλεξ/πολη ήταν και η πρώτη φορά που πέρασα στους τελικούς και η διοργάνωση από την αρχή στον αγώνα δρόμου στην Αλεξανδρούπολη έως τη βράβευση και στη συνέχεια στον τελικό στην Αθήνα, ήταν όλο ένα μοναδικό ταξίδι. Το να τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό που τα λόγια ίσως δεν επαρκούν για να το περιγράψουν. Ο κόσμος, η μουσική η όλη διοργάνωση του αυθεντικού Μαραθωνίου και ότι το ζήσαμε αυτό όλοι μαζί ως ομάδα προκαλεί τεράστια συγκίνηση. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της διοργάνωσης που δίνουν την ευκαιρία στους αθλητές να συμμετέχουν σε τόσες μεγάλες διοργανώσεις.
ΜΑΡΙΑ ΠΡΑΦΤΣΙΩΤΗ
Ήμουν κι εγώ φέτος μέσα στους 140 αθλητές και αθλήτριες στον τελικό του Run Greece στην Αθήνα. Εμπειρία μοναδική. Άτομα όλων των ηλικιών που μας ένωσε η αγάπη που έχουμε για το τρέξιμο. Οι διοργανωτές εξαιρετικοί με το χαμόγελο στα χείλη μας δώσανε να καταλάβουμε ότι αφιερώνουν πολύ χρόνο και ψυχή για να απολαύσουμε εμείς τον αγώνα, το ταξίδι, τη διαμονή και όλες τις παροχές που μας παρείχαν απλόχερα. Ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο μοναδικός, συγκινητικός με το πλήθος να σε χειροκροτεί να σου φωνάζει Μπράβο. Να ακούς "Ζορμπά" και να σε υποδέχονται με αγκαλιές και χαμόγελα σε κάνουν και αισθάνεσαι ένας μικρός Θεός ...και μετά η παραμονή στο Παναθηναϊκό στάδιο για να υποδεχτούμε τους αθλητές του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών...φωνάζεις με όλη σου την ψυχή μπράβοοοοοοοοοο σε όλους. Απλά θέλω να το ξαναζήσω...
ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΟΥΛΚΟΣ
Με την επιστροφή από τον τελικό του Run Greece 2018 που έγινε στην Αθήνα, γυρνώ με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς και η όλη ατμόσφαιρα κατά το τερματισμό των μαραθωνοδρόμων που ζήσαμε αργότερα, μας γέμισε δύναμη για τη συνέχεια. Αισιοδοξώ του χρόνου να είμαστε πρώτα από όλα υγιείς και να λάβουμε πάλι συμμετοχή σε μια τόσο καταπληκτική διοργάνωση. Ευχαριστώ την ERGO Ασφαλιστική και το ΣΕΓΑΣ που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία.
ΡΑΝΙΑ ΣΤΑΘΗ
Το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησε ένα υπέροχο διήμερο για την ομάδα του Run Greece 2018. Ήμασταν όλοι εμείς που καταφέραμε να είμαστε οι καλύτεροι στην ηλικιακή μας κατηγορία και να έχουμε την τύχη και την τιμή, να συμμετέχουμε σε αυτόν το μοναδικό αγώνα την ημέρα του κλασικού μαραθώνιου της Αθήνας με τερματισμό το παναθηναϊκό στάδιο!!! Τι άλλο να ζητήσει, επιθυμήσει και ευχηθεί ένας δρομέας. Για μένα προσωπικά ήταν η επιβράβευση για όλους τους κόπους και τις προσπάθειες χρόνων. Γενικότερα ήταν μια υπέροχη διοργάνωση. Φροντισμένα όλα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια και φυσικά το αποκορύφωμα όλου αυτού τα μοναδικά συναισθήματα όταν πατάς το πόδι σου στο ταρτάν του καλλιμάρμαρου σταδίου! !! Δέος ανατριχίλα περηφάνια κ απίστευτη χαρά! !!! Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές και τον χορηγό μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΟΥΤΑΣ
Μου το περιγράψανε οι περσινοί συμμετέχοντες. Έλεγα υπερβάλουν. Τελικά το διαπίστωσα. Οι διοργανωτές το τερμάτισαν. Όλα ήταν τέλεια. Συγχαρητήρια.
ΣΟΦΙΑ ΦΟΥΡΛΑΜΗ
Για μία ακόμη φορά οι καλύτεροι κάθε ηλικιακής κατηγορίας είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα όμορφο ταξίδι στην Αθήνα, να χουμε μια ευχάριστη και αξιοζήλευτη διαμονή, καθώς επίσης και την ευκαιρία να τρέξουμε μέσα στην Αθήνα και να συμμετάσχουμε κι εμείς σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η στιγμή δε που μπαίνεις στο Καλλιμάρμαρο για τον τερματισμό...δεν περιγράφεται..Ευχαριστούμε την ΕRGO και το ΣΕΓΑΣ!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ
Αν μπορούσα να πω ότι η ζωή του κάθε ανθρώπου ταυτίζεται σαν ένα παζλ με ευχάριστα κομμάτια θα έλεγα χωρίς επιφύλαξη ότι αυτός ο αγώνας αποτελεί για μένα προσωπικά ένα ευχάριστο κομμάτι απ’ αυτό το παζλ. Για 2η φορά είχα την τιμή να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και μάλιστα συνδυάστηκε με την κατάληψη της 3ης θέσης στη γενική κατάταξη της ανδρικής ομάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές αυτού του αγώνα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ
Τελικός Run GREECE. Μια διοργάνωση που έγινε θεσμός και συμμετείχα για δεύτερη συνεχή φορά, στον οποίο τελικό μου ξύπνησαν μνήμες, συγκινήσεις και συναισθήματα από τον προηγούμενο, ένα τελικό που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός. Φέτος η ομάδα μας Περιφέρεια (ΑΜΘ) ανέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι προς την κορυφή, εύχομαι και ελπίζω στο μέλλον να φτάσουμε και εμείς στην κορυφή. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές και τους χορηγούς αυτού του θεσμού!
ΒΙΚΥ ΣΙΑΣΤΑΘΗ
Θα ήθελα να περιγράψω τα πολύ όμορφα συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας που ένιωσα, όντας ένα από τα μέλη της ομάδας που εκπροσώπησε την Αν.Μακ.& Θράκη στον τελικό του Run Greece. Η ομάδα με αγκάλιασε με πολύ ζεστασιά και αυτό μου έδωσε το κίνητρο να αγωνιστώ με ακόμη μεγαλύτερο πάθος για τον κοινό σκοπό. Ήταν μία υπέροχη εμπειρία που θα ήθελα να την ξαναζήσω. Γνώρισα συναθλητές μου, διαφορετικής ηλικίας και μοιράστηκα μαζί τους όμορφες στιγμές. Ο αγώνας ήταν υπέροχος και πολύ ανταγωνιστικός. Η εμπειρία να βρισκόμαστε μέσα στους VIP επίσης μας έκανε να αισθανόμαστε πολύ προνομιακοί. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα καθώς τον κ. Πατερόπουλο για όλη την υποστήριξη και ευκαιρία να ζήσω αυτή την εμπειρία και να τερματίσω δύο φορές την ίδια μέρα στο Καλλιμάρμαρο, μιας και είχα τρέξει νωρίτερα στα 10χλμ. Η είσοδος στο στάδιο προκαλεί μεγάλη συγκίνηση και δεν μπορεί να περιγράφει με λόγια.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ
Η συμμετοχή μου στο Run Greece ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα. Είμαι χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια πολύ σημαντική διοργάνωση όπως είναι ο μαραθώνιος της Αθήνας.
Ο τερματισμός μέσα στο καλλιμάρμαρο ήταν για μένα μια πολύ όμορφη στιγμή που θα μου μείνει αξέχαστη.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΪΔΟΣ
Ευχαριστούμε πολύ την ERGO για την προσφορά της. Η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη και ελπίζω να ζήσω ξανά όλη αυτή την γιορτή του αθλητισμού.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ
Διάχυτη ήταν η χαρά των αθλητών που εκπροσώπησαν ο καθένας την περιφέρεια του στον τελικό του RunGreece που έγινε μέρος του κλασσικού Μαραθωνίου. Μια τέλεια οργάνωση και προβολή που δίνει την δυνατότητα στον ερασιτέχνη δρομέα να συμβάλει στο δρομικό κίνημα της χώρας. Σας ευχαριστούμε.
ΚΑΝΕΛΛΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τελικός Run Greece στον παλμό του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας… Ένας δυνατός και γρήγορος αγώνας 3 χλμ με δρομείς από όλη την Ελλάδα, μια  υπέροχη διοργάνωση με την αρωγή των χορηγών και των υποστηρικτών που και φέτος στήριξαν έμπρακτα την ολοένα και μεγαλύτερη αθλητική-δρομική γιορτή της Ελλάδας. Αυτό που μένει τελικά είναι το χαμόγελο χαράς και ικανοποίησης από τη συμμετοχή και τον τερματισμό στο ομορφότερο στάδιο του κόσμου γεμάτο με αθλητές από κάθε μεριά της υφηλίου. Συγκίνηση και προσμονή για το επόμενο ραντεβού μας!
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Νιώθω πολύ χαρούμενη για τον αγώνα των 3χλμ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και ιδιαίτερη συγκίνηση που τερμάτισα μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, απερίγραπτο συναίσθημα! Φυσικά και για την επίτευξη της 2ης θέσης στην κατάταξη γυναικών. Εύχομαι να ξαναζήσω αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και του χρόνου!!

ΧΡΥΣΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

Συμμετείχα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό αγώνα RUN GREECE 3ωνχιλ της  ERGO και του ΣΕΓΑΣ  κατά τη διάρκεια του 36 ου Αυθεντικού  Μαραθωνίου της Αθήνας. Ένας αγώνας που διεξήχθη μεταξύ των 20 καλύτερων αθλητών ανδρών- γυναικών,  των ηλικιακών κατηγοριών που έλαβαν μέρος στα επτά RUN GREECE ανά την Ελλάδα. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που μου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να παρευρεθώ στην Αθήνα και μέσα από αυτόν τον αγώνα να ζήσω τον παλμό ενός αθλητικού γεγονότος- αφετηρία για όλους τους υπόλοιπους παγκόσμιους μαραθωνίους. Έτρεξα σε αυτόν τον αγώνα μαζί με τους καλύτερους  αθλητές-αθλήτριες στην Ελλάδα, πρωταθλητές και ερασιτέχνες και τερματίσαμε μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο-Καλλιμάρμαρο λίγο πριν φτάσει στην γραμμή του τερματισμού  ο πρώτος Μαραθωνοδρόμος. Τα έντονα συναισθήματα που αποκόμισα ενίσχυσαν την  αγάπη  που έχω στον αθλητισμό  αλλά και το σεβασμό  στους άλλους αθλητές και στις δυνατότητές τους . Η συμμετοχή μου σε έναν τέτοιου είδους αγώνα με βοήθησε να είμαι συνεπής όχι μόνο αθλήτρια αλλά και άνθρωπος-πολίτης που ξέρει να αγωνίζεται με υγιή τρόπο για να κατακτήσει τα όνειρά του.
ΣΑΣΑ ΓΙΑΛΑΜΙΔΟΥ

Τα συναισθήματα μου συμμετέχοντας στον τελικό του Run Greece 2018 είναι απερίγραπτα. Η διαμονή μας στο ξενοδοχείο και η διοργάνωση της γιορτής που έγινε την παραμονή του αγωνίσματος ήταν άριστη. Λαμβάνοντας μέρος στο δρομικό αγώνισμα του τελικού Run Greece 2018 ένιωσα υπέροχα. Αξιοσημείωτα είναι τα συναισθήματά μου κατά την είσοδό μου στο Παναθηναϊκό Στάδιο καθώς με κυρίευσε δέος και μεγάλη συγκίνηση. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εταιρίες Ergo και Wind για την χορηγία τους, καθώς και το ΣΕΓΑΣ που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κώστα Πατερόπουλο για τον άριστο συντονισμό της συμμετοχής μας στο Run Greece 2018 και την στήριξη που μας παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΠΟΥΔΑΝΗΣ

Μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Η μεταφορά μας, η μετάβαση στο ξενοδοχείο και όλα τα παρελκόμενα, ήταν αξιοπρεπέστατα, στα όρια της πολυτέλειας και όλα αυτά χάρη του χορηγού του αγώνα, της ERGO. Η διοργάνωση από το ΣΕΓΑΣ επίσης πολύ υψηλού επιπέδου. Μία ακόμη μέρα παραμονής στην Αθήνα, όπως και η σήμανση των 3 χλμ θα ήταν δύο καλές προτάσεις προς την τελειότητα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΙΔΗΣ

Τρέξιμο: η αγαπημένη συνήθεια που έχει γίνει σχεδόν ανάγκη!!!! Ένα άθλημα κατεξοχήν ατομικό, αποκτά τώρα ομαδικό χαρακτήρα. 10 άνδρες και 10 γυναίκες από 7 διαφορετικές περιφέρειες αγωνίζονται πλέον ως ομάδες για φιλανθρωπικό σκοπό. Μια όμορφη και ζωντανή παρέα ξεκινάει με αφετηρία το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης γεμάτη κέφι και χαρά. Στόχος ο τερματισμός στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στον τελικό του Ergo Run Greece που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Μία πολύ δυνατή εμπειρία!! Και πως θα μπορούσε να μην είναι. Ο τερματισμός στον ιερό χώρο του Καλλιμάρμαρου, εκεί που δοξάστηκαν στην αρχαιότητα εκατοντάδες έλληνες αθλητές των Παναθηναίων, εκεί που αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Τα συναισθήματα απερίγραπτα, τόσο αυτών που αγωνίζονται όσο και αυτών που παρακολουθούν και χειροκροτούν. Η έκφραση στα πρόσωπά τους προδίδουν τη συγκίνηση. Ο παλμός στο στάδιο πολύ δυνατός και τα συναισθήματα στα πρόσωπα όλων όσων τερματίζουν αποτυπώνουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και προσπάθειας. Όλοι όσοι τερματίζουν αλλά ακόμα και αυτοί που δεν τα καταφέρνουν αλλά αγωνίζονται, είναι νικητές.  Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν (χορηγούς, διοργανωτές, συνοδούς) για να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας και να ζήσουμε αυτές τις στιγμές.
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΪΜΗΣ

Από τη στιγμή που φτάνεις στο kiosk του αεροδρομίου συναντάς τη ζεστασιά και τη φιλικότητα των συναθλητών της περιφέρειας σου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αντιλαμβάνεσαι τα κοινά με τους συναθλητές σου και ξέρεις ότι είναι μια ευκαιρία να ακούσεις ποικιλία απόψεων μιας και υπάρχουν εδώ όλες τι ηλικίες. Στο ξενοδοχείο συναντάς και τις υπόλοιπες ομάδες και ξέρεις ότι όλοι έχετε κοινό σκοπό, έτοιμοι να μοιραστείτε παράλληλες αναμνήσεις. Ο περίπατος στην Ακρόπολη, στη Πλάκα δίνει την αίσθηση της Αρχαίας Ελλάδας και σε βάζει στο μυαλό των αρχαίων Αθηναίων, στον σκοπό του Μαραθωνίου, από τον Φειδιπίδη μέχρι σήμερα, που είναι πια ένα παγκόσμιο γεγονός. Με αυτά τα εφόδια πια, είσαι έτοιμος να τρέξεις και να καταλάβεις τη σημασία του αγώνα και την ανταμοιβή της προσπάθειας. Ο τελικός αγώνας ξεκινά και χωρίς ακόμα να το καταλάβεις έχεις φτάσει έξω από το παναθηναϊκό στάδιο. Ήδη αισθάνεσαι νικητής αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τι σε περιμένει όταν περάσεις την είσοδο του Καλλιμάρμαρου. Λίγα μέτρα πριν το τέλος και σαν έμφραγμα έρχεται η έκπληξη, με δάκρυα της απεραντοσύνης του απίστευτου, του μοναδικού, του ωραίου. Στη κορυφή αυτού η ERGO, αρωγός όλου αυτού, συνεχίζει να παράγει έργο, που αξίζει και θα μείνει αξέχαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: