Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ



Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Οργανισμού Reaction και της Τράπεζας Κύπρου συμμετείχε ως συντονιστής, ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής και πρώην Υπουργός Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.


Κατα την πρωτοβουλία αυτή, εκλήθη ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Πετρίδης, να απαντήσει σε ερωτήματα που του έθεσαν μαθητές της τρίτης Λυκείου και φοιτητές από τη Μεγαλόνησο, παρουσία των Κυπριακών ΜΜΕ.
Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης εκτός από τον συντονισμό της συζήτησης, άνοιγε με παρεμβάσεις του επιστημονικές και πολιτικές θεματικές ενότητες, όπως η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι επιπτώσεις της μετανάστευσης και η αντιμετώπιση τους, η αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλα.
Παρενέβησαν πάνω από 30 νέοι, θέτοντας εντυπωσιακά ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά. Πολλές επίσης οι συγκριτικές αναφορές στην Ελλαδική πραγματικότητα μετά την κρίση.
Στο τέλος διατυπώθηκαν τα συμπεράσματα ως οδηγός προς τους πολιτικούς, που έχουν χρέος να αφουγκράζονται τη γενιά που έρχεται, πριν πάρουν τις αποφάσεις.
Ο θεσμός αυτός, όπως τόνισε ο Ε. Στυλιανίδης, είναι εντυπωσιακός για ένα πρόσθετο λόγο: φέρνει σε συνεχή επικοινωνία τους πολιτικούς με τους νέους και ανοίγει το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία, δικαιώνοντας την κοινή ρίζα των Ελληνκών εννοιών της Πόλης, του Πολίτη, του Πολιτισμού και της Πολιτικής, κάτι που είναι αναγκαίο στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: