Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ RUTGERSστη 83η Δ.Ε.Θ.

Παρουσίαση του Προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά.JPGΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Rutgers στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ. 2018) που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018.
Στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. που φέτος είχε ως τιμώμενη χώρα τις Η.Π.Α, το Πανεπιστήμιο Rutgers ανέδειξε τον αναπτυξιακό του ρόλο στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, αφού ηγείται τoυ προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»,σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεάτου Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχοςκαι η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας  των νέων και στην αναζωογόνηση του κλάδου. 

Οι επισκέπτες του booth 31 στο Αμερικανικό περίπτερο της Δ.Ε.Θ, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έργο του Πανεπιστημίου Rutgers και των συνεργατών του σχετικά με το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»,αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στις 10 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, το Πανεπιστήμιο Rutgers μαζί με τους δύο στρατηγικούς εταίρους του προγράμματος, την  Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώσανε το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις πάνελ οι οποίες προσέλκυσαν το  ενδιαφέρον του κοινού και αφορούσαν το σύγχρονο μοντέλο μεταφοράς γνώσης και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε μέντορες και εκπαιδευόμενους αλλά και το πώς η έμπειρη γενιά συμβάλλει στην δημιουργία μελλοντικών ηγετών στον αγροδιατροφικό κλάδο.
Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν και την μοναδική ευκαιρία να  δοκιμάσουν νέα καινοτόμα προϊόντα (ρόφημα κατσικίσιου γιαουρτιού και κάψουλες αφεψημάτων για μηχανή εσπρέσο) που αναπτύχθηκαν πιλοτικά από ομάδες συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.  
«Η συμμετοχή μας στην Δ.Ε.Θ, αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε εκπροσώπους του αγροδιατροφικού κλάδου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιχειρήσεων αλλά και νέων αγροτών, οι οποίοι το υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και αναμένουν τις νέες μας δράσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα», δήλωσε η Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της  ομάδας του Rutgers για το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: