Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ B.ΕΛΕΥΘΕΙΑΔΟΥ


Μια από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της κρίσης, όλα αυτά τα χρόνια, είναι η απομάκρυνση των νέων, από αυτό που λέμε πολιτκή και διαχείρηση των κοινών.
Η δημιουργία στεγανών στη συμμετοχή των νέων στα πολιτικά δρώμενα, καθώς και η αναξιοκρατία που κυριαρχούσε στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον ώθησαν τους νέους στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.


Η κρίση απλά επιδείνωσε, μια θλιβερή κατάσταση και φάνηκε με όλους τους τόνους πως περιθωριοποεί ακόμα περισσότερο τους νέους.Δεν ειναι τυχαίο πως κανείς δε μιλά για την ανεργία, που αφορά τις δραστήριες ομάδες της κοινωνίας, όσο για τις συντάξεις, αφήνοντας ακάλυπτο το πιο ζωντανό κομμάτι της χώρας.
Θλιβερό επακόλουθο, η αθρόα μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό, αφήνοντας ακάλυπτη τη χώρα απο ειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό.
Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση ως κράτος, να μείνουν εδώ οι νέοι εφόσον δεν τους παρέχεις τα απαραίτητα για να ζήσουν ή έστω τις ικανές συνθήκες και προυποθέσεις,
όταν δεν τους δίνεις ούτε καν το δικαίωμα να συμετέχουν σε όσα τους αφορούν.
Η μόνη λέξη που άκουγες όλα αυτά τα χρόνια ήταν για μισθούς και συντάξεις χωρίς κανείς να μιλάει για το μέλλον της χώρας
και μέλλον της χώρας σημαίνει νέες οικογένεις, σημαίνει δουλειές, σημαίνει πάω τη χώρα ένα βήμα μπροστά.
Έτσι τώρα έχουμε ν αντιμετωπίσουμε πέραν της οικονομικής κρίσης, την κρίση της επόμενης μέρας, με μια Ελλάδα που εχει υποθηκεύσει το μέλλον της.
Υπογεννητικότητα, οι νέοι αργούν να φύγουν από το σπίτι των δικών τους και να δημιουργήσουν οικογένεις, και η χώρα μας γίνεται χώρα γερόντων με γοργούς ρυθμούς.
Πολλλές φορές λέμε πως πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ και ν αντιδράσουμε ως κοινωνία σε όσα μας συμβαίνουν, πόσοι όμως γνωρίζουμε τι μορφή πραγματικά πρέπει να πάρει αυτή η αντίδραση.
Υπάρχει η μορφή του πεζοδρομίου, της τυφλής αντίδρασης, ενίοτε και της βίας, δυστυχώς, που την βλέπουμε να κυριαρχεί τελευταία,αλλάζει όμως τίποτε μ αυτή τη μορφή αντίδρασης, η ιστορία έχει αποδείξει πως όχι.
Ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις όλα όσα σε πληγώνουν είναι να συμετέχεις ενεργά στα δρώμενα της κοινωνίας και γιατί όχι να περνάς τις θέσεις και τις απόψεις σου.
Ως πολιτικός που δεν εξελίχθηκα σε κομματικό σωλήνα, αλλά πέρασα απο την βάσανο της καθημερινής επαγγελματικής επιβίωσης, κάνω μια έκκληση σ όλους τους νέους.
Πάρτε την χώρα στα χέρια σας, επιβάλλεται στους πολιτικούς τις δικές θέσεις και απόψεις
την δική σας ατζέντα
Μεταφέρεται το επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος στην δημιουγία νέων θέσεων εργασίας, στις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την καλύτερη παιδεία, την ευημερία, οχι στη μιζέρια και την εσωστρέφεια.
Δική μας υποχρέωση να σας στηρίξουμε
Δική σας υποχρέωση να μας επιτρέψετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: