Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ξεχασμένη εκδήλωση…παρατημένο μνημείο


Από το έτος 2000 με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου Σαπών και για αρκετά χρόνια μετά  καθιερώθηκε και εορτάζονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις Σάπες, η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης από τα Βουλγαρικά στρατεύματα της περιοχής και τιμούνταν οι πεσόντες αγωνιστές από την περιοχή κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιούνταν με ευθύνη του δήμου και με τη συμμετοχή φορέων και αντιστασιακών οργανώσεων σε χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά και είχε κατασκευαστεί μνημείο για το σκοπό αυτό κοντά στα δημοτικά σφαγεία.
Δυστυχώς σήμερα όχι μόνο η εκδήλωση δεν πραγματοποιείται αλλά και το μνημείο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, παρότι βρίσκεται δίπλα στο χώρο στέγασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.
Άμεσα επιβάλλεται και είναι απαίτηση πολιτών και φορέων του δήμου Μαρωνείας-Σαπών να αναβιώσουν και πάλι οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που είναι σημαντικό τμήμα της ιστορίας του τόπου και να συντηρηθεί ο χώρος και το μνημείο καθιστώντας τον εκ νέου κόσμημα και σημείο αναφοράς στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: