Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε στις Σάπες



Η αποκατάσταση της καμένης οικίας Πασχαλίδη ελπιδοφόρο μήνυμα για την προοπτική μιάς κοινωνίας αλληλεγγύης
Από την πρώτη στιγμή ήταν έκδηλη και εμφανής η διάθεση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, των φορέων και των πολιτών της περιοχής να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και να αποκαταστήσουν την κατεστραμμένη ολοσχερώς από πυρκαγιά οικία της οικογένειας Πασχαλίδη στις Σάπες.

Ίσως ήταν ένα στοίχημα που κανείς δεν πίστευε ότι τόσο σύντομα θα κερδηθεί.
Ένα στοίχημα που κερδήθηκε χάρη στην συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων, αλλά ιδιαίτερα στην συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων , αλλά ιδιαίτερα χάρη στην επιμέλεια, τη συνέπεια, την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια που υπέδειξαν κάποιοι συμπολίτες μας.
Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο τόπος απέδειξε πως έχει δυνατότητες, έχει δυνάμεις, έχει συνείδηση, έχει θέληση, έχει αλληλεγγύη, έχει δυναμική, έχει ανθρώπους, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που όταν ενεργοποιηθούν ενωμένα και συντονισμένα μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα.
Και η υπόθεση Πασχαλίδη είναι ένα μικρό θαύμα γιαυτόν τον τόπο.
Κανείς δεν πίστευε από την αρχή ότι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να γίνουν τόσα πολλά, τόσο αθόρυβα και τόσο διακριτικά.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.
Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, επιβραβεύει και δικαιώνει τη μικρή μας κοινωνία και παράλληλα αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι τίποτα δεν χάθηκε σε αυτόν τον τόπο, ότι η περιοχή έχει μέλλον , ότι οι άνθρωποι της μπορούν από τα μικρότερα ως τα μεγαλύτερα.
Απέδειξε και ότι μέσα από τις στάχτες και τα αποκαΐδια μπορεί να ξαναγεννηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: