Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Να αξιοποιηθούν από το δήμο Μαρωνείας- Σαπών οι δυνατότητες του προγράμματος Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου για αγορά εκτάσεων



Η απαλλοτρίωση των εκτάσεων είναι μία από τις επιλέξιμες δαπάνες που μπορούν να αξιοποιηθούν από το πρόγραμμα Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου.

Το πρόγραμμα αυτό, με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, εκτός από την αξιοποίηση- αναβάθμιση των υφιστάμενων δημοσίων χώρων που πραγματοποιούνται λαϊκές αγορές, εκθέσεις, εμποροπανηγύρεις και λοιπά, σαφέστατα δίνει την δυνατότητα (με χρηματοδότηση μάλιστα,) για την απαλλοτρίωση ή αγορά ιδιωτικών εκτάσεων ακόμα και για ην δημιουργία χώρων στάθμευσης, παιδικών χαρών, ανάδειξης μνημείων και λοιπά.
Στην προκειμένη περίπτωση είναι βέβαιο ότι ο δήμος Μαρωνείας Σαπών θα μπορούσε να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους παραπάνω σκοπούς.
Ιδιαίτερα για την αγορά εκτάσεων που είναι χρήσιμες για δημιουργία, Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου ή για χώρους πάρκινγκ για την υφιστάμενη λαϊκή αγορά, αποσυμφορώντας το κέντρο και όλες τις οδούς της πόλης, υπάρχουν πάρα πολλά οικόπεδα σε κεντρικά σημεία τα οποία μπορούν να αποκτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: