Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Σε κίνδυνο τίθεται η λειτουργία του Αγροτικού Κτηνιατρείου Σαπών


Να τοποθετηθεί άμεσα μόνιμος κτηνίατρος και να εφαρμοστεί ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής.
Το αγροτικό κτηνιατρείο Σαπών είναι μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που έχουν μείνει στις Σάπες εξυπηρετώντας ολόκληρη την επαρχία Σαπών, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες σε ζωικό κεφάλαιο της χώρας, διαθέτοντας περίπου 100.000 αιγοπρόβατα και 10.000 βοοειδή.

Σε μια εποχή που η κτηνοτροφία φθίνει γενικότερα και οι κτηνοτρόφοι υφίστανται μεγάλες δοκιμασίες με τη κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος της, για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο στην περιοχή μας διαφαίνεται ότι η έλλειψη κτηνιάτρου, μετά τη συνταξιοδότηση του κυρίου Νικολάου Φραγκάκη, αποτελεί μεγάλο πλήγμα.
Η έλλειψη σε καθημερινή, ίσως και 24ωρη βάση κτηνιάτρου του δημοσίου σε μια άκρως κτηνοτροφική περιοχή δεν είναι ότι καλύτερο γιαυτήν.
Σαν πρώτο μέτρο από την πολιτεία και την περιφέρεια, ύστερα φυσικά από πιέσεις και διεκδικήσεις των τοπικών αρχών θα πρέπει να είναι η τοποθέτηση μόνιμου κτηνίατρου στις Σάπες.
Σαν δεύτερο μέτρο εξίσου αποτελεσματικό μπορεί να είναι και η ενεργοποίηση του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 κτηνίατροι ιδιώτες στο νομό Ροδόπης , (2 από αυτούς στην περιοχή Σαπών) έχουν πιστοποίηση ως κτηνίατροι εκτροφής,
Ότι η πληρωμή των κτηνιάτρων εκτροφής γίνεται από την περιφέρεια και για το σκοπό αυτό υπάρχει δεσμευμένο ποσό και ότι ο κτηνίατρος εκτροφής με βάση τη Κοινοτική Νομοθεσία μπορεί να συνεργάζεται και να συνεπικουρεί το προσωπικό των αγροτικών κτηνιατρείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: