Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Αναγκαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες για την προστασία από πυρκαγιές στην περιοχή Μαρωνείας Σαπών


Η επέκταση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πριν λίγες μέρες, αργά το βράδυ λίγο έξω από τη Μαρώνεια, στο δρόμο για Κρωβύλη, απετράπει την τελευταία στιγμή χάρη στην επέμβαση
διερχόμενων πολιτών, στην κινητοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και στην άμεση παρέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών.

Η φωτιά κατέστρεψε μερικές δεκάδες τετραγωνικά μέτρα θαμνώδους έκτασης και αν προλάβαινε να επεκταθεί, (αφού επικρατούσαν στην περιοχή ευνοϊκοί άνεμοι), θα είχε προκαλέσει πολύ μεγάλες καταστροφές στις δασικές περιοχές Κρωβύλης, Μαρώνειας, Προσκυνητών, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τους οικισμούς αυτούς.
Το συγκεκριμένο γεγονός και η όλη κατάσταση με το πρόβλημα των πυρκαγιών θα πρέπει να θέσουν σε πλήρη εγρήγορση τους τοπικούς αρμόδιους και εκτός από όλα τα άλλα που προβλέπονται να προβούν και στις παρακάτω ενέργειες:
-Να σταθμεύει κατά τις επικίνδυνες μέρες για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή Μαρώνειας, Προκυνητών, Κρωβύλης, ένα από τα υδροφόρα οχήματα του δήμου Μαρωνείας -Σαπών.
-Να συσταθεί με πρωτοβουλία του δήμου Μαρωνείας-Σαπών ομάδα εθελοντών και να επιτηρεί κατά τις επικίνδυνες για πυρκαγιά ημέρες την περιοχή.
-Να επεκταθούν και να διευρυνθούν οι ζώνες αντιπυρικής προστασίας .
-Να διενεργούνται κατά τις επικίνδυνες ημέρες περιπολίες στα σημεία αυτά από το στρατό και το δασαρχείο.
Φυσικά δεδομένη θεωρείται, για να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η αναγκαιότητα αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: