Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Να ενεργοποιηθεί η θέση του κτηνιάτρου στο δήμο Μαρωνείας- Σαπών


Μετά και την έλλειψη κτηνιάτρου στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Σαπών και ύστερα από την ψήφιση του Νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου Μαρωνείας- Σαπών, στον οποίο προβλέπεται η θέση κτηνιάτρου, επιβάλλεται η θέση αυτή να ενεργοποιηθεί άμεσα.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών να αποκτήσει σε συνδυασμό με τη λειτουργία γεωτεχνικού τμήματος έναν δικό του κτηνίατρο λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της κτηνοτροφίας στην περιοχή.
Ως γνωστό η επαρχία Σαπών έχει ένα από τα μεγαλύτερα ζωικά κεφάλαια σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το Αγροτικό Κτηνιατρείο δεν διαθέτει αυτή την περίοδο μόνιμο κτηνίατρο.
Τα πλήγματα που δέχεται η κτηνοτροφία είναι απανωτά και συρρικνώνουν το εισόδημα των κτηνοτρόφων, ενώ πολλές κτηνοτροφικές μονάδες κλείνουν στην περιοχή.
Οι ζωονόσοι απειλούν συνεχώς την τοπική κτηνοτροφία.
Ενώ τώρα τελευταία άρχισε εκ νέου να υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγωγή ζώντων ζώων σε γειτονικές χώρες.
Με όλες αυτές τις προκλήσεις που αφορούν μεγάλο τμήμα των κατοίκων του δήμου τη στήριξη ενός τομέα που θεωρείται πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή και συνδέεται άμεσα με την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κτηνίατρος στο δήμο Μαρωνείας -Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: