Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Χωρίς συντήρηση παραμένει το Πολύκεντρο στις Σάπες




Το Πολύκεντρο ένα σύγχρονο κτίριο πολλών τετραγωνικών μέτρων και μία σημαντική υποδομή στις Σάπες, με υπόγειο ισόγειο,  όροφο και αύλειο χώρο, στον οποίο στεγάζονται πολλές δράσεις του δήμου, σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Ένα κτίριο που σε συνδυασμό με τον πεζόδρομο αποτελεί κυριολεκτικά στολίδι για τις Σάπες και κοιτίδα πολιτισμού για ολόκληρο το δήμο Μαρωνείας Σαπών, δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια παραμένει χωρίς κάποια ουσιαστική συντήρηση.
Οι διοικούντες όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις υποδομών και κτιρίων θα πρέπει να κατανοήσουν πως όταν κάτι δεν συντηρείται, σιγά-σιγά φθείρεται, καταστρέφεται και απαξιώνεται!
Επίσης θα πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα κάτω από τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που επικρατούν δεν είναι εύκολο να κατασκευαστούν τέτοιου είδους υποδομές.
Τέλος θα πρέπει να αισθανθούν τους εαυτούς τους τυχερούς που έχουν βρει όλες αυτές τις υποδομές, χάρη στις οποίες γίνονται κάποια πράγματα στο δήμο Μαρωνείας Σαπών και να συναισθανθούν τις μεγάλες ευθύνες που έχουν ώστε να παραδώσουν αυτές τις υποδομές τουλάχιστον όπως τις βρήκαν, αν όχι καλύτερες, στους επόμενους.
Αυτό δεν είναι ακατόρθωτο εάν κάθε χρόνο υπάρχει ένα σχέδιο συντηρήσεων, εάν δηλαδή γίνει το αυτονόητο, εάν κάνουν αυτό που κάθε νοικοκύρης κάνει στο σπίτι του: το βάφει, το σοβαντίζει, το καθαρίζει, διορθώνει τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά, τη θέρμανση, φροντίζει τα κουφώματα, τις πόρτες, την οροφή κτλ.
Αυτό θα πρέπει να γίνει και με το Πολύκεντρο στις Σάπες.
Να συντηρείται συχνά
Να εντοπίζονται τα προβλήματα που εμφανίζονται με τον καιρό και να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.
Να καταστεί και πάλι στολίδι για την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: