Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Να μην συνεχιστεί η εγκατάλειψη του Συνεδριακού Κέντρου Σαπών



 Σε άθλια κυριολεκτικά κατάσταση βρίσκεται κατά κοινή ομολογία, το Συνεδριακό Κέντρο στις Σάπες.

Ένα έργο που έχει κατασκευαστεί το έτος 2002, από Ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του δήμου και να συμβάλει στη δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών όπως ο συνεδριακός τουρισμός, η φιλοξενία συνεδρίων, ημερίδων κλπ, η χρήση από το πανεπιστήμιο και άλλα.

Το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως αφού εδώ και 16 χρόνια δεν έγινε καμία ουσιαστική συντήρηση σε αυτό.
Η κατάσταση στην οροφή είναι απαράδεκτη, στην είσοδο, στους βοηθητικούς χώρους κτλ είναι απαράδεκτη.
Η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων όπως ηλεκτρολογικά, μικροφωνικές, θέρμανση, ψύξη, μεταφραστικά συστήματα και άλλα δεν προχώρησαν λόγω απένταξης των χρημάτων από το πρόγραμμα ΕΑΠΤΑ , του έτους 2003 που υπήρχαν για το σκοπό αυτό.
Η απένταξη των χρημάτων επηρέασε  και στη διαμόρφωση και ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου, για τον οποίο υπήρχε πρόβλεψη, αλλά δυστυχώς παραμένει έτσι έως σήμερα συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας κακής εικόνας και εξωτερικά.
Παράλληλα δεν έγινε τόσα χρόνια και η αξιοποίηση του δεύτερου ορόφου του κτιρίου για τον οποίο υπάρχει πρόβλεψη.
Δυστυχώς ένα τέτοιο στολίδι , μια τέτοια υποδομή, ένα τέτοιο εργαλείο στα χέρια του δήμου δεν έχει μέχρι σήμερα ούτε τη μεταχείριση, ούτε την τύχη, ούτε την αξιοποίηση που του ταιριάζει.
Πάνω απ’ όλα όμως δεν αξιοποιείται πλήρως για τους σκοπούς που κατασκευάστηκε και κατ’ επέκταση δεν προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή αυτά για τα οποίο προορίζονταν.
Οι διοικούντες οφείλουν άμεσα τουλάχιστον να προβούν στις απαραίτητες συντηρήσεις και να μην αφήσουν έναν τέτοιο χώρο να παραπαίει και να καταρρέει καθημερινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: