Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Όαση ανθρωπιάς το Κέντρο Μέριμνας «Άγιοι Θεόδωροι»


Ένα κόσμημα για όλο το νομό Ροδόπης, μία όαση ανθρωπισμού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους είναι στην κυριολεξία οι εγκαταστάσεις και γενικότερα η λειτουργία το Κέντρο του Συλλόγου Μέριμνα ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι», λίγο έξω από την Κομοτηνή, στον δρόμο για τον Ίασμο.
Μια προσπάθεια 30 και πλέον ετών έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου η κ. Νατάσα Λιβεριάδου που από την πρώτη στιγμή αγωνίζεται για την ολοκλήρωση αυτού του στόχου.
Και η ολοκλήρωση θα έρθει, όπως τονίζει η ίδια, όταν κατασκευαστούν και οι κοιτώνες στους οποίους θα μπορούν να διαμένουν τα παιδιά, ειδικά αυτά που δεν έχουν οικογένεια.
Η όλη προσπάθεια και οι υποδομές, αποτελούν πανελλαδικό πρότυπο και ίσως είναι οι καλύτερες στη βόρεια Ελλάδα.
Η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους για να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά, για τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητάς τους, την παροχή γνώσεων, την ανάδειξη των δυνατοτήτων τους και ευχάριστη διαμονή τους.
Το νέο κτίριο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και διαθέτει χώρους κατασκευών, δημιουργικής απασχόλησης, γυμναστήριο, τραπεζαρία, γραφεία, κουζίνες, πλυντήρια, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και υποδομές για σύνδεση με το φυσικό αέριο.
Όλα αυτά καθώς και ο πανέμορφος και περιποιημένος περιβάλλοντας χώρος έγιναν χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης του κέντρου της τοπικής κοινωνίας και των δωρητών που ευτυχώς δεν ήταν λίγοι.
Αυτή την περίοδο εξυπηρετούνται 30 περίπου παιδιά από κάθε γωνιά της Ροδόπης, από τις 7 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα, από τους 10 εργαζόμενους και τους 3 εθελοντές που δίνουν τον δικό τους αγώνα.
Ευχή και επιθυμία όλων είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και να στηριχθεί ακόμη περισσότερο αποτελώντας στην κυριολεξία κορωνίδα πολιτισμού και ανθρωπιάς για τη Ροδόπη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: