Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Μαθητές της Ροδόπης γνώρισαν το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «EuropeinMyRegion 2018Εκατό περίπου μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια της Ξυλαγανής, της Ν. Καλλίστης, του Ιάσμουκαι τηςΟργάνης Ροδόπηςεπισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, γνώρισαν την ιστορία του και έμαθαν για τα έργα αποκατάστασής του, που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ, και εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «EuropeinMyRegion» (Η Ευρώπη στην Περιοχή Μου) που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να γνωρίσουν τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.
Στους μαθητές μίλησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν και να προστατεύουν τα μνημεία του τόπου τους και να είναι ενήμεροι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την συντήρηση και την ανάδειξή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Για το αρχαίο θέατρο μίλησε στους μαθητές η αρχαιολόγος-μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα, ενώ στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΑΜΘ κ. Βασίλης Πιτσινίγκος.
Η επόμενη εκδήλωση τηςκαμπάνιας«EuropeinMyRegion»στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 10:00, όπου40 περίπου μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια Δικαίων, Κυπρίνου, Ριζίων και Ν. Βύσσας θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν το νέο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: