Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ευθύνη όλων να συνεχιστεί το πρόγραμμα κολύμβησης για τα παιδιά των Σαπών


Και το θέμα του κολυμβητηρίου όπως και αυτό της λειτουργίας γραφείου ΔΟΥ στις Σάπες είναι από τα ζητήματα που ανέδειξε με μεγάλη έμφαση και επιμονή η εφημερίδα μας.
Είναι δύο ζητήματα που ενώ αρχικά θεωρήθηκαν χαμένες υποθέσεις για τον τόπο μας, χάρις την επιμονή και τη μεθοδικότητα κάποιων καταστεί εφικτό να υλοποιηθούν και να λάβουν «σάρκα και οστά», προς όφελος φυσικά της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι από την προηγουμένη παρασκευή χάρη στην επιμονή της «Ελεύθερης Άποψης», στις ευαισθησίες του υπουργείου παιδείας, στην ώριμη και πρακτική σκέψη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής νομού Ροδόπης, στην ευέλικτη λειτουργία και καλή διάθεση του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και στην πρόθεση της προηγούμενης και σημερινής διεύθυνσης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, το σχολείο συμμετέχει τελικά στα μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά της Γ τάξης.
Ένα πρόγραμμα αξιόλογο, πρωτοποριακό που χαρίζει μοναδικές εμπειρίες σε παιδιά σχολείων όπως αυτά των Σαπών, που συνάδει με τη φιλοσοφία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ένα πρόγραμμα ξεχωριστό και αναγκαίο για τον τόπο.
Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν για το οποίο πολλοί προσπάθησαν και κόπιασαν να εφαρμοστεί, έστω και μετά δύο χρόνια καθυστέρηση θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί.
Αφού ολοκληρωθεί φέτος σε όλου του φάσμα, αφού γίνουν όλες οι προβλεπόμενες επισκέψεις στο κολυμβητήριο (όπως προβλέπετε) από τους μαθητές της φετινής Γ τάξης, του χρόνου θα πρέπει να υλοποιηθεί και πάλι για τη νέα Γ  τάξη του δημοτικού σχολείου Σαπών.
Γι’αυτο έχουμε ευθύνες όλοι: σχολείο, γονείς, τοπική κοινωνία, τοπικοί φορείς.
κανένα πισωγύρισμα δεν δικαιολογείται και για κανένα λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: