Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου της Μαρώνειας



Πολλές είναι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ιδιωτικών Εταιριών, τοπικής αυτοδιοίκησης και κράτους, αρμόδιων υπουργείων και ιδιωτών, για την καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών μας εν όψει της θερινής περιόδου.

Παράλληλα την περίοδο αυτή λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας και πρωτοβουλίες ναυτιλιακών εταιριών που ασχολούνται με τον τουρισμό, συνδυάζοντας εκδρομές με πλοία σε Θάσο, Σαμοθράκη και Ίμβρο.

Απ’όλους αυτούς τους σχεδιασμούς δεν πρέπει να μείνει έξω και για κανένα λόγο η Μαρώνεια.
Η συγκοινωνιακή της σύνδεση, τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο με τη Σαμοθράκη , με κάποιο ταχύπλοο σκάφος, είναι εφικτή.
Η υπαγωγή της σε κάποια από τα τουριστικά προγράμματα επισκέψεων μέσω θαλάσσης, έχει πολλά να προσφέρει λόγω της ιστορίας και της ομορφιάς της στους επισκέπτες.
Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί φορείς και οι τοπικοί παράγοντες οφείλουν να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες, πρωτοβουλίες και δράσεις που θα κατοχυρώσουν κάτι τέτοιο έχοντας απαραιτήτως τις εξής κατευθύνσεις.
Να γίνει συντήρηση και αναβάθμιση του λιμανιού της Μαρώνειας.
Να γίνουν οι απαιτούμενες επαφές και ενέργειες με υπουργεία, εταιρίες και κάθε εμπλεκόμενο.
Να συντηρηθούν και να παραμένουν ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι της Μαρώνειας τουλάχιστον καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Να γίνουν προσβάσιμοι οι χώροι αυτοί.
Να γίνουν προσβάσιμοι οι χώροι φιλοξενίας, αναψυχής, ξεκούρασης, φαγητού και λοιπά.
Να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα προβολής που θα δημιουργεί το κίνητρο για τέτοιου είδους επισκέπτες.
Με τα παραπάνω η Μαρώνεια είναι βέβαιο ότι δεν θα εξαιρεθεί απ’όλα όσα μπορούν να συμβάλλουν την αναβάθμιση και ανάδειξη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: