Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος για τα σφαγεία των Σαπών.




Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων περί του αντιθέτου, τα δημοτικά σφαγεία Σαπών δεν λειτούργησαν τις παραμονές του Πάσχα, αλλά ούτε και για την Πρωτομαγιά.
Για όσους γνωρίζουν τα δεδομένα των σφαγείων της περιοχής μας, η περίοδος από τις αρχές της Σαρακοστής έως και την Πρωτομαγιά, είναι αυτή που τα σφαγεία έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση, φτάνοντας έως και το 40% της ετήσιας κίνησής τους και κατεπέκταση το 40% των εσόδων τους.

Η εποχή κατά την οποία είναι κλειστά τα δημοτικά σφαγεία Σαπών αναμφισβήτητα επέφερε σημαντικό πλήγμα στην τοπική κτηνοτροφία, στην τοπική αγορά και στην τοπική οικονομία συνολικότερα.
Μεγάλο πλήγμα όμως  υπέστη ο φορέας που διαχειρίζεται τα σφαγεία, αφού θα δει για το έτος 2018 αισθητά μειωμένα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τα έσοδά του, κάτι θα δυσχεράνει τις λειτουργικέ και επενδυτικές του υποχρεώσεις.
Το γεγονός θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους οι οποίοι θα πρέπει να συντάξουν και να εφαρμόσουν ένα ρεαλιστικό, ευέλικτο και βατό σχέδιο για την αποκατάσταση της όλης κατάστασης.
Ένας σχέδιο εξωστρέφειας που θα περιέχει πολιτικές και βήματα δυναμικά και αποτελεσματικά προκειμένου να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των χαμένων εσόδων από τα σφαγεία .
Ένα σχέδιο που θα έχει αποδέκτες τον ίδιο το δήμο, τους κτηνοτρόφους τους κρεοπώλες τους εμπόρους, τις αγορές των αστικών κέντρων, τις μεγάλες αλυσίδες και το καταναλωτικό κοινό.
Με τη συμμετοχή και με την σύμπραξη όλων αυτών ίσως μπορεί να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να εξισορροπηθούν μερικώς τα χαμένα έσοδα.
Διαφορετικά θα μιλάμε για ελλείμματα, πισωγυρίσματα, μη καλυπτόμενες υποχρεώσεις και πιθανά οικονομικά αδιέξοδα των δημοτικών σφαγείων Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: