Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Ε.Ι.Ε.Τ. στο 52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο


 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου(Ε.Σ.Ε.Τ.) με θέμα: «Αξιοπιστία & Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή»

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 11-13 Μαΐου στην Αιδηψό, ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.), ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας και η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων.
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στην Ε.Ι.Ε.Τ. και την Ε.Σ.Ε.Τ. έχει αναπτυχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια στενή συνεργασία με κοινό στόχο την στήριξη και αναβάθμιση του Περιφερειακού Τύπου, και η συνεργασία αυτή αποτυπώθηκε στα δύο Συνέδρια της Ε.Σ.Ε.Τ. σε Βέροια και Αιδηψό.
Για την επιτυχημένη συνεργασία των δύο ιστορικών Ενώσεων στη διοργάνωση του 52ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Τ. Γιώργος Κουκουλιάτας απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνη Μουντάκη, ο οποίος στον χαιρετισμό του κάλεσε να μέλη της Ε.Σ.Ε.Τ. να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα» που υλοποιεί η Ένωση μας.
Το Σχέδιο Δράσης αφορά 600 εργαζόμενους  σε έντυπα, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ιστοσελίδες, τυπογραφεία, διαφημιστικές εταιρείες (με οποιαδήποτε μορφή εργασίας) και περιλαμβάνει 3 προγράμματα κατάρτισης - θεματικά αντικείμενα:
1. Διαδικτυακή Δημοσιογραφία.
2. Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας
3. Σύγχρονες Τεχνικές Σχεδιασμού / Σελιδοποίησης Εντύπων.
Με την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος κατάρτισης θα ακολουθήσει διαδικασία πιστοποίησης των αποκτηθέντων προσόντων/ δεξιοτήτων για το σύνολο των ωφελουμένων, από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ.
Οι καταρτιζόμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν Εκπαιδευτικό Επίδομα πέντε (5) ευρώ ανά ώρα, ενώ οι συνολικές ώρες κατάρτισης για κάθε πρόγραμμα είναι 80.

Από το Γραφείο Τύπου της Ε.Ι.Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: