Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) διεξάγεται για 26η συνεχόμενη χρονιά, από την Παρασκευή 18 Μαΐου έως την Κυριακή 20 Μαΐου 2018. Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση την παράδοση ενός επιτυχημένου θεσμού, εγκαινιάζοντας στο συνέδριό της ένα νέο οργανωτικό γεγονός που θα πλαισιώνει από εφέτος το πρόγραμμα του Συνεδρίου, το 1ο Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης.
Στα πλαίσια αυτού, πανεπιστημιακοί και ερευνητές από τον ευρύτερο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης από Ελλάδα και εξωτερικό, θα καλούνται να παρουσιάσουν τα τελευταία επιστημονικά τους επιτεύγματα, με σκοπό την ενημέρωση των ειδικών της επιστήμης μας αλλά και των φοιτητών και αποφοίτων μας. Αναμένεται και φέτος να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Θράκης αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου. Πέντε στρογγυλές τράπεζες, και επτά σεμινάρια[i] με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές είναι προγραμματισμένα από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Μαΐου. Μια ξεχωριστή ημερίδα επίσης, με θέμα την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων και της επαγγελματικής εικόνας στον αθλητισμό, θα αναδείξει προβληματισμούς και θα συνδέσει την επιτυχή μετάβαση από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην επαγγελματική πράξη. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 200 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.
Κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου θα είναι η κ. Αφροδίτη Στάθη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Προαγωγή της Άσκησης στην Τρίτη Ηλικία στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κ. Στάθη είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Loughborough και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Bristol. Στην κεντρική της ομιλία την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 19.30, θα μας παρουσιάσει στρατηγικές προαγωγής της φυσικής δραστηριότητας και της κοινωνικής ενεργοποίησης με σκοπό την πρόληψη και μείωση των κινητικών δυσκολιών στην τρίτη ηλικία. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή στις 20.30 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Στόχοι του συνεδρίου είναι η προβολή των σχετικών με τον αθλητισμό ερευνητικών δραστηριοτήτων, η παρουσίαση των νέων επιστημονικών επιτευγμάτων στο χώρο της επιστήμης του αθλητισμού, η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων ίδιων ή διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, η διάδοση επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας σχετικής με την αγορά εργασίας και τέλος η δημοσιοποίηση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω των εκδόσεων του Συνεδρίου. Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Νορβηγία, Κίνα και Ρουμανία θα βρεθούν και πάλι στην Κομοτηνή κάνοντάς την για μερικές μέρες πρωτεύουσα της αθλητικής επιστήμης. Το συνέδριο συνεχίζει να φιλοξενεί όλον αυτό τον κόσμο, που θεωρεί πλέον ανάγκη του να βρεθεί στην Ροδόπη για τρείς ημέρες και κοιτάζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, επενδύει σε μια επιτυχημένη συνεδριακή παράδοση, στοχεύει πάντα στην αναβάθμιση και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης μέσω της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συνέδρων της. Πέρα όμως από τους ακαδημαϊκούς στόχους, η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη. Για μια ακόμα χρονιά, το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 19:00 παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των συνέδρων. Επισημαίνεται ότι όλες τις ημέρες του Συνεδρίου θα είναι παρόντες εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.
Όπως και τα προηγούμενα δυο έτη, στα πλαίσια του Συνεδρίου και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού - Παιδείας - Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής διεξάγεται και η δρομική γιορτή της Κομοτηνής το KOMORUN. Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 09.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηνής η εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο του KOMORUN, ενώ το απόγευμα στις 17.30, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, θα δώσουν την εκκίνηση των 5 χλμ..


1)Σεμινάριο Ι - Θεραπευτική Άσκηση στο Νερό, 2) Σεμινάριο ΙΙ - Κυκλική λειτουργική προπόνηση υψηλής έντασης για άτομα με υπερβαρότητα ή παχυσαρκία, 3) Σεμινάριο ΙΙΙ - Ακροβατική γιόγκα σε ζευγάρια και οι θεραπευτικές της προεκτάσεις, 4) Σεμινάριο ΙV- ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΑΛΑΣ: Μεθοδολογία εισαγωγής παιδιών προσχολική και πρώτης σχολικής ηλικίας  στα αθλήματα με μπάλα, 5) Σεμινάριο V- Βασική υποστήριξη ζωής - αυτόματη εξωτερική απινίδωση (bls/aed), 6) Σεμινάριο VI - Αυτοεφαρμοζόμενη μυοπεριτονιακή αναχαίτιση με Foam Rollers. Από τη Θεωρία στην Αυτο-εφαρμογή 7) Σεμινάριο VII - Εφαρμογή προγράμματος άσκησης για πόνο στον αυχένα και την άνω ράχη σε υπαλλήλους γραφείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: