Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Με μια οικογενειακή τελετή λήξης ολοκληρώθηκε το 26ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.), όπου μαζί με τις βραβεύσεις των καλύτερων ερευνητικών εργασιών που παρουσιάστηκαν, έγινε και ο απολογισμός ενός ακόμα επιτυχημένου και από κάθε άποψη άρτιου συνεδρίου. Επτακόσιοι εγγεγραμμένοι σύνεδροι παρακολούθησαν καταξιωμένους επιστήμονες-ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό, που πλαισίωσαν τις 6 στρογγυλές τράπεζες, τα 7 σεμινάρια του συνεδρίου, το 1ο Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης και την Επιστημονική Ημερίδα Επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα με αυτές τις δράσεις, παρουσιάστηκαν σε κατάμεστες αίθουσες συνολικά 227 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, με ερευνητικές εργασίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Δ.Π.Θ. αλλά και άλλων Ιδρυμάτων. Η αλληλεπίδραση που αναδύθηκε μέσα από τις διεργασίες του 26ου Δ.Σ.Φ.Α.Α. έδωσε το μήνυμα στους φοιτητές, ότι κι αυτοί μπορούν μετά τις σπουδές τους να θέσουν και να πετύχουν πιο υψηλούς στόχους, ακολουθώντας το παράδειγμα των προσκεκλημένων επιστημόνων. Ένα μήνυμα που τόνισε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Συνεδρίου του Δ.Π.Θ., Καθηγητής κ. Αντώνης Καμπάς, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, προλογίζοντας την κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου την κ. Αφροδίτη Στάθη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Birmingham και απόφοιτο του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. Στην τελετή έναρξης, που έγινε στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α., παρευρεθήκαν, επίσημοι προσκεκλημένοι, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας φοιτητές και φίλοι του συνεδρίου.  Ένας θεσμός που επίσης συνδέει τους αποφοίτους με το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση με την πόλη της Κομοτηνής και αγκαλιάζεται από το συνέδριο, είναι η συνάντηση-αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, που πραγματοποιήθηκε για 11η φορά φέτος, φέρνοντας κοντά τους αποφοίτους του 1998. Την επιτυχία του συνεδρίου συμπλήρωσε η δρομική διοργάνωση της Κομοτηνής το KOMORUN, η οποία διεξήχθη με μεγάλη συμμετοχή, κλείνοντας έτσι ένα πολύ γόνιμο και δραστήριο τριήμερο.
Με στόχο, η Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό της πρωτοπόρου και καινοτόμου ακαδημαϊκής μονάδας, ο πρόεδρος της Ο.Ε. του συνεδρίου οραματίζεται να το εκσυγχρονίσει βάζοντας νέους στόχους, τολμώντας να επιχειρήσει την πρωτοπορία, μετά από μια 26χρονη επιτυχή πορεία, που συνοψίζεται σε 10.350 επιστημονικές εργασίες, 150 στρογγυλές τράπεζες και 135 σεμινάρια σε όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η  πρόσκληση-πρόκληση του κ. Αντώνη Καμπά, αφήνοντας ανοιχτή την πρόθεση για διεξαγωγή, όπως και την ημερομηνία και τη μορφή του επικείμενου συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: