Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Αναπλάθεται το οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου Ροδόπης με πόρους ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η ανάπλαση και ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών του οικοτουριστικού πάρκου στο Φανάρι Ροδόπης, προϋπολογισμού 2.359.950εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Το έργο αφορά  στην περιοχή όπου βρίσκονται ταακίνητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Φανάρι Ροδόπης, τα οποία διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Το έργο προβλέπει την αποκατάσταση του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος και των υποδομών του καθώς και την κατασκευή νέωνυποδομών που θα βελτιώσουν τη λειτουργία τουοικοτουριστικού πάρκου όπωςαναψυκτήριο, χώροι υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, ειδικοίδιάδρομοι πρόσβασης ΑΜεΑ στη θάλασσα, δημιουργία κέντρου υποδοχής και πληροφόρησης, διαμόρφωση παιδικής χαράς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.
Παράλληλα, θα γίνουν φυτεύσεις κατά μήκος της επαρχιακής οδού, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κέντρου υποδοχής, παρεμβάσεις προστασίας και εμπλουτισμού της βλάστησης, σχεδιασμός περιηγητικών διαδρομών για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον και τοποθέτησηπινακίδων με πληροφορίες για τον υδροβιότοπο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: