Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ Α. ΙΛΧΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΣ "ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙι'


Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε την Μ. Τετάρτη συνοδευόμενος από την σύζυγόΜπλεγκίνΧακή, τις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Μέριμνας για ΑμεΑ με βαριά νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι», στην περιοχή των Υφαντών της Κομοτηνής και με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών αντάλλαξε ευχές με τα μέλη της διοίκησης και το σύνολο των εργαζομένων, που παρέχουν τις εξαίρετες υπηρεσίες τους στους 28 φιλοξενουμένους της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής.
Παρόντες στην διάρκεια της επίσκεψης και της ξενάγησης του βουλευτή Ροδόπης σε όλους τους χώρους των νεόδμητων εγκαταστάσεων, ήταν η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, Νατάσα Λιβεριάδου και ο ταμίας Ηλίας Ποιμενίδης.
Για περισσότερη από μία ώρα ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ήρθε σε επαφή και συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους που πάσχουν από βαριά νοητική υστέρηση.Ενημερώθηκε ταυτόχρονα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους εργαζόμενους για το επιστημονικό τους έργο, τις καθημερινές δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις προοπτικές για το μέλλον, σε ένα χώρο που αποτελεί το επιστέγασμα της άψογης συνεργασίας και της ευαισθησίας των δωρητών, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της αυτοδιοίκησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.       

Ιλχάν Αχμέτ: 
«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να φέρουμε πόρους και χρηματοδότηση στον Σύλλογο» 
«Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια και προσφορά όλων των φορέων που έχουν εμπλακεί στην δημιουργία της νέας στέγης του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι», τους οποίους και θέλω να συγχαρώ με προεξάρχοντες την κ. Νατάσα Λιβεριάδου, τον κ. Ηλία Ποιμενίδη που μας υποδέχθηκαν σήμερα στον χώρο αυτό.Αλλά και το σύνολο του προσωπικού και του επιστημονικού δυναμικού χάρη στους οποίους υπάρχει αυτό τα Κέντρο και λειτουργεί, παρέχοντας στήριξη, παρηγοριά και ελπίδα στους ίδιους τους φιλοξενούμενους και τις οικογένειές τους.
Θέλω να διαβεβαιώσωτην τοπική μας κοινωνία ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα πάρω όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά, που έχει μεγάλη προσωπική ευαισθησία για θέματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, για να συνδράμουμε και εμείς στην συντελούμενη προσπάθεια που γίνεται εδώ.
Θα επιδιώξουμε έρθουμε σε επαφή με φορείς όπως είναι τα Ιδρύματα Νιάρχου και Μποδοσάκη αλλά και τα υπουργεία Πολιτισμού, Εργασίας –Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για την εξεύρεση και νέων πηγών χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου σχεδίου της ολοκλήρωσης των κτιρίων της ημιαυτόνομης διαβίωσης. 
Παράλληλα, οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας στο νομό Ροδόπης από την πλειονότητα και την μειονότητα για να συμβάλουν και εκείνοι στην προσπάθεια των μελών και των εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο, ενισχύοντας με κάθε μέσο το έργο τους. Εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση στις οικογένειες των μελών του συλλόγου και στους χριστιανούς συμπολίτες μου».

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για την κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο βουλευτής Ροδόπης, δήλωσε:
«Ελπίζω σύντομα οι δύο αξιωματικοί να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα»
«Θα ήθελα να επιστρέψουν αυτοί οι άνθρωποι μια ώρα νωρίτερα στην Ελλάδα. Ένα γεγονός που γινόταν καθημερινά, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και νομίζω ότι θα πρέπει να επικρατήσει η λογική, η ψυχραιμία και το διεθνές δίκαιο. Νομίζω ότι σωστά το θέμα έλαβε διεθνή διάσταση εκ μέρους της κυβέρνησης. Θα ήθελα να ευχηθώ στους γονείς υπομονή ώστε το ζήτημα να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οφείλουμε.Όμως,παράλληλα να αποφεύγουμε δηλώσεις ή πράξεις οι οποίες πυροδοτούν το κλίμα και δεν συμβάλουν σε μία γρήγορη λύση που όλοι επιθυμούμε».         

Δεν υπάρχουν σχόλια: