Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η ολοκλήρωση του φράγματος Ιασίου μπορεί να αποτελέσει λύση και στο πρόβλημα της υδροδότησης των Σαπών



Μετά και την δημοπράτηση της τελευταίας φάσης για την ολοκλήρωση του φράγματος Ιασίου, το οποίο βρίσκεται εντός του δήμου Μαρωνείας Σαπών, δημιουργείται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης στην πόλη των Σαπών καθώς και σε άλλους πληθυσμούς.

Αρχικά όμως θα πρέπει να υπάρξει η πρόβλεψη και να κατασκευαστούν οι απαιτούμενες υποδομές στο φράγμα, που θα επιτρέπουν τη σύνδεση των δικτύων ύδρευσης με αυτό .
Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
Παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο η μελέτη αυτού του έργου με τίτλο: «Υδροδότηση πόλης Σαπών και γύρω οικισμών από το φράγμα του Ιασίου».
Ακολούθως θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ωριμάσει και να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα.
Τέλος να επιδιωχθεί η ολοκλήρωση του έργου αυτού μαζί με την ολοκλήρωση των εργασιών στο φράγμα του Ιασίου και την παράδοση του.
Μόνο έτσι θα λυθεί οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα για τον τόπο, αυτό της ύδρευσης που ταλαιπωρεί χιλιάδες κατοίκους, αξιοποιώντας ένα μεγάλο έργο και μια σημαντική υποδομή στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: