Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Οι κάτοικοι των Ασκητών προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το χωριό τους


Οι Ασκητές είναι ένα μικρό χωριό της περιοχής μας το οποίο έχει φιλόξενους και ευχάριστους ανθρώπους, καλοπροαίρετους και με πολύ θετική διάθεση απέναντι σε κάθε επισκέπτη.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα η φιλοξενία αυτή γίνεται πιο ολοκληρωμένη και ξεχωριστή με τους εκλεκτούς μεζέδες και το όμορφο περιβάλλον που μπορεί να βρει κάποιος στο «Μπερεκέτι», ένα κατάστημα που η οικογένεια του Βασίλη Μαυρίδη φροντίζει να μην υστερεί σε τίποτα από τα πιο φημισμένα καταστήματα των γειτονικών πόλεων.
Στο όλο κλίμα συντελούν κατά πολύ η μουσική παράδοση και το ντόπιο ποτό που προσφέρεται από το κτήμα Κερσελίδη, το οποίο παράγει απαράμιλλης ποιότητας τσίπουρο και κρασί.
Οι παρέες που δημιουργούνται, η παράδοση και η ιστορία, η ομορφιά του τοπίου, το βουνό καθώς και οι μοναδικές εικόνες που προσφέρουν η εκκλησία και το σχολείο, ( χάρη στη φροντίδα των Σουφλαριωτών και ιδιαίτερα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου), είναι ξεχωριστές.
Παρόλα αυτά το χωριό αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα από τα οποίο σημαντικότερα είναι :
Τα μεγάλα ποσοστά μετανάστευσης
Το δίκτυο ύδρευσης
Η κατάσταση των αγροτικών δρόμων
 Η πρόσβαση στους γειτονικούς οικισμούς
Η πρόσβαση προς την παραλιακή ζώνη
Το αγροτικό ιατρείο
Η κατάσταση της πλατείας
Μπορεί η καθημερινότητά τους να είναι δύσκολη, τα προβλήματα πολλά, οι αποστάσεις μεγάλες και το ενδιαφέρον των ιθυνόντων ελάχιστο για το χωριό, αλλά οι Ασκητιώτες δεν απελπίζονται, δεν το βάζουν κάτω, αγωνίζονται, παλεύουν διεκδικούν και οργανώνονται για να διατηρήσουν ζωντανό το χωριό τους και να το κάνουν όσο πιο επισκέψιμο γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: