Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ


Την Τρίτη 27 Μαρτίου ο πρώην Βουλευτής Ροδόπης και Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε τον Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Φιλιππίδη,  προκειμένου να ενημερωθεί κυρίως για την πορεία ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.  με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Του εξέφρασε,  πρώτα  απόλα,  την αμέριστη συμπαράστασή του στο μεγάλο αυτό εγχείρημα,  τις δυσκολίες του οποίου γνωρίζει εκτενώς.
Δήλωσε για μιά ακόμη φορά τις ευχαριστίες προς το Ίδρυμα για την προσφορά  αυτή στους πολίτες της Ροδόπης, οι οποίοι δικαιούνται  αξιοπρεπή νοσοκομειακή κάλυψη. Συνεχάρη μάλιστα τον Διοικητή για την πρωτοβουλία του να προκαλέσει αρχικά την ενίσχυση για την  βελτίωση του υφιστάμενου Νοσοκομείου,  με τελικό αποτέλεσμα την μετατροπή σε απόφαση δωρεάς για ανέγερση  νέου Νοσοκομείου.Τον ευχαρίστησε για τη δημόσια εκ μέρους του αναγνώριση των ενεργειών που έγιναν σε προγενέστερα διαστήματα ώστε, όπως αναγνώρισε και το Ίδρυμα Νιάρχος,  να υπάρχουν σήμερα ώριμες συνθήκες για την άμεση κατασκευή. Διότι είναι γεγονός, παρά τις όποιες φθηνές ισοπεδώσεις, ότι από το  2010  που ελήφθη από την τότε Κυβέρνηση η πολιτική απόφαση για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, επιλύθηκαν πλήθος προβλημάτων και έγινε η ανάλογη προετοιμασία,  ώστε σήμερα  με την  καθοριστική δωρεά να ετομάζεται η ανέγερσή του. Από τότε, Κυβέρνηση, ΔΕΠΑΝΟΜ,  Διοικητές και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, Υπηρεσίες, Περιφέρεια, Δήμος Αιγείρου και κατόπιν Δήμος Κομοτηνής , ΤΕΕ Θράκης, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου, συνέβαλαν στα εξής - Την παραχώρηση του οικοπέδου από τον τότε Δήμο Αιγείρου, την λήψη κυβερνητικής Απόφασης για ανέγερση το 2010  , την έγκριση και προετοιμασία από την ΔΕΠΑΝΟΜ και το Υπουργείο Υγείας, την χωροταξική και  ρυμοτομική  τακτοποίηση του οικοπέδου με νομοθετική ρύθμιση μόλις εντός μιάς εβδομάδος,  την έκδοση Απόφασης από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων , την ένταξη στα ΠΕΠ Αν.Μακεδονίας-Θράκης από τη Διαχειριστική Επιτροπή της Περιφέρειας , την σύνταξη, προσαρμογή και ολοκλήρωση της  Μελέτης Κατασκευής με πρωτοφανές ελάχιστο κόστος φθάνοντας σε επίπεδο δημοπράτησης, την έγκριση και αδειοδότηση από τη ΔΕΗ και το Φυσικό Αέριο σε σημείο πλήρους  και τελικής ωριμότητας του Έργου. Ενέργειες  και απαραίτητες προυποθέσεις , που αποτέλεσαν την βάση για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.Τόνισε ακόμη στον Διοικητή ότι πλήρη ενημέρωση για το σημαντικό αυτό έργο παρείχε ήδη και προς τον Τομέα Υγείας του  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ, γιατί είναι σαφές ότι το μεγάλο αυτό έργο για τη Θράκη αφορά όλους τους πολίτες αλλά και την Πολιτεία σε όλες κυβερνητικές της συνέχειες και εκδοχές, λαμβάνοντας δεσμεύσεις στήριξης που θα χρειαστεί μέχρι την πλήρη κατασκευή και στελέχωση του νέου Νοσοκομείου. Κατόπιν  ο Γιώργος Πεταλωτής συναντήθηκε  με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής από το οποίο ενημερώθηκε για τα εργασιακά τους  ζητήματα και συζήτησαν θέματα σχετικά με τις ανάγκες του υφιστάμενου και του νέου Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: