Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Ιλχάν Αμέτ που αφορούν σε ζητήματα αιχμής της τοπικής μας οικονομίας


Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προέβη σήμερα σε δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που αφορούν σε ζητήματα αιχμής της τοπικής μας οικονομίας.
Η πρώτη αφορά στην επανακατάθεση της ερώτησης για τις Αποζημιώσεις 94 Κτηνοτρόφων της Π.Ε. Ροδόπης που επλήγησαν από την ευλογιά των προβάτων το 2014 (!) και έκτοτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει να αγνοεί το ζήτημα.

Η πρώτη ερώτηση για το θέμα είχε κατατεθεί στις 17 Οκτωβρίου 2017 αλλά το αρμόδιο Υπουργείο "ξέχασε" να απαντήσει.
Τώρα πλέον με την διαδικάσια της Επίκαιρης Ερώτησης ο κ. Αποστόλου εκ του Κανονισμού της Βουλής υποχρεούται εντός δύο εβδομάδων να παρουσιαστεί στην Βουλή και να απαντήσει στον βουλευτή Ροδόπης.
Το δεύτερο θέμα αφορά σε κατάθεση ερώτησης για το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ για τους εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ και της ΣΕΛΜΑΝ. Θυμίζουμε ότι η κ. Αχτσιόγλου είχε προβεί σε δήλωση στις 8 Μαρτίου ότι θα εκδόσει υπουργική απόφαση με την οποία και θα καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Οι πληροφορίες που έχουμε όμως επιμένουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο τελικά η υπουργική απόφαση να αναφέρεται σε ανέργους κατά την ημέρα έκδοσής της, πράγμα που θα σημάνει ότι θα εξαιρεθεί από την καταβολή του επιδόματος η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην εργαζομένων αυτών των επιχειρήσεων.
Επειδή λοιπόν δεν έχουμε ως στόχο να κεφαλαιοποιήσουμε πολιτικά εκ των υστέρων την οργή των εργαζομένων από μία πιθανή αρνητική εξέλιξη σε αυτό το επίπεδο, σπεύδουμε σήμερα και πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης από την κ. υπουργό, να ζητήσουμε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με την κρίσιμη αυτή λεπτομέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: