Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αρνητικές συνέπειες από τη μη λειτουργία των σφαγείων στις Σάπες


Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το Πάσχα και δυστυχώς τα δημοτικά σφαγεία Σαπών, ύστερα από πολλές βδομάδες κλειστά , δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Μία δυναμική και κερδοφόρα επιχείρηση η οποία κάθε χρόνο τέτοια εποχή άφηνε σημαντικά έσοδα στο δήμο, εξυπηρετούσε εκατοντάδες κτηνοτρόφους και κρεοπώλες, έδινε ζωντάνια και κινητικότητα στην τοπική αγορά και οικονομία, παραμένει ακόμη κλειστή .
Η λειτουργία των σφαγείων των Σαπών είναι αναγκαία καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά απολύτως απαραίτητη κατά το διάστημα των γιορτών του Πάσχα.
Στην πλήρη λειτουργία των σφαγείων των Σαπών, τέτοια εποχή σφάζονταν χιλιάδες αμνοερίφια, τροφοδοτούσαν τις μεγάλες αγορές της χώρας, αλυσίδες μάρκετ και όλοι γνώριζαν, μέσω και των σφαγείων, την άριστη ποιότητα κρεατικών που διαθέτει η επαρχία Σαπών .
Δυστυχώς η μη λειτουργία των σφαγείων εν όψη του Πάσχα, εκτός από ένα κακό μήνυμα, αποτελεί και ένα μεγάλο μειονέκτημα σε πολλούς τομείς της τοπικής οικονομίας και της τοπικής ανάπτυξης.
Τέλος αποτελεί ένα επιπλέον μειονέκτημα και στον τομέα του υγιούς ανταγωνισμού και της εξυγίανσης της εμπορίας κρεάτων για την περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: