Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΚΕΠΠΑΚ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ




Η δεύτερη συναυλία στα πλαίσια του Κύκλου Μουσικής Δωματίου που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ, θα δοθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ) με τους EchoEs, στους οποίους συμμετέχει η Κομοτηναία πιανίστα Εύη Κυριαζίδου.

Οι EchoEs αποτελούν το μοναδικό ντούο στην Ελλάδα που εξερευνά την ηχητική διάδραση ανάμεσα στο πιάνο και τα ντραμς. Η ιδέα ξεκίνησε το 2015, ως πρότζεκτ με την ίδια ονομασία, όταν η πιανίστα Εύη Κυριαζίδου παρουσίασε μια σειρά ρεσιτάλ με συνθέσεις μινιμαλιστικής τεχνοτροπίας. Έχοντας ως αφετηρία τη μουσική του John Cage και Philip Glass αποπειράθηκε να μεταδώσει στο κοινό την επίδραση που έχει ο ήχος και η ηχώ του πιάνου στην ίδια. Η γνωριμία και η συνεργασία της με τον ντράμερ Δημήτρη Τασούδη, ήταν καταλυτική, μιας και οι δυο τους, μοιράστηκαν μια κοινή αντίληψη για την τέχνη του ήχου και την ερμηνεία της μουσικής εν γένει.
Έκτοτε, σαν ντουέτο πειραματίζονται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τη τζαζ, με μεταγραφές έργων, καθώς και με δικές τους συνθέσεις. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τους ίδιους αποδείχθηκε η ενασχόλησή τους με τους Γάλλους ιμπρεσιονιστές συνθέτες καθώς και με την ελληνική παράδοση και έργα που έχουν βασιστεί σε αυτή.
Οι EchoEs έχουν παρουσιαστεί ήδη σε χώρους όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης κ.α. Το προγράμμα της συναυλίας περιλαμβάνει, εκτός απο δικές τους, πρωτότυπες συνθέσεις, και μεταγραφές από κομμάτια των Maurice Ravel, Philip Glass, John Cage, Chick Corea, Aziza Mustafa Zadeh, Joe Hisaishi, Γιάννη Κωνσταντινίδη. 
Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΙΒΕΡΙΑΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: